• Willem de Keuning (r), samen met assistent Arnold Verdonk
  • Willem de Keuning heeft onlangs zijn verbintenis met Lebo met 1 jaar verlengd. Een verbintenis waar iedereen (bestuur, spelers en speelsters en Willem zelf) gelukkig mee is.  Al pratend met Willem, trainer/coach van onze tweede selectie, weet je één ding zeker: Willem is een liefhebber pur sang. Wat ook opvalt tijdens het gesprek dat Willem telkens 1 woord regelmatig gebruikt: Plezier. Het gesprek:

Wie is Willem de Keuning?

Ik ben nu 62 jaren jong en hoop in april mijn 63ste verjaardag te vieren. Ik ben gelukkig getrouwd met Grace en samen hebben we 2 zonen. We wonen in Middelburg. Ik werk al sinds mijn 16de , mijn werkgever is Schiedel Metaloterm Ned.

Wat is je voetbalverleden?

Eigenlijk niet zo moeilijk. Ik heb bij Middelburg in de jeugd gespeeld en bij Dauwendaele in de senioren.

• Wanneer ben je trainer geworden?

Zo rond mijn 20ste ging ik een C meisjeselftal trainen. Daarna bij de jeugd van Dauwendaele heb ik de C, B en A teams getraind (wat nu  JO13 t/m JO19 is). Bij Dauwendaele was ik ook assistent bij 1e elftal van Kees van de Sluis en ook bij Gerard de Nooijer. Bij Nieuwland heb ik 1e getraind en ook de lagere elftallen. Ook ben ik trainer geweest bij VCK 2 en de jeugd en VCK meisjes. Ook nog bij Jong Ambon 1e getraind en de dames van Dauwendaele. Een mooie lijst en op de vraag hoe je dit kunt volhouden (ook privé gezien tijdsinvesteringen) antwoordt Willem: ”Als ik zie dat iedereen, incl. mezelf, er plezier in heeft, dan is voor mij dit meer als voldoende. Ik heb mijn hobby, Grace heeft haar hobby ‘s, samen kunnen we dit goed combineren.

Ook hebben mijn zoons bij NAC en RBC gespeeld. Samen onderling met andere ouders, om beurten, naar Brabant reizen. Ook een mooie periode, waarbij ik veel mensen heb leren kennen.

Kijk eens terug naar trainer/coach bij Lebo 2.

Het seizoen 2021-2022 wordt mijn 5e jaar. Dit seizoen en ook vorig jaar natuurlijk bijzonder i.v.m. corona. In het 2e jaar werden we kampioen, toen ook Lebo 1 kampioen werd. Dat was mooi, de kampioenschappen, de ontlading en het feest achteraf. Op de kar door het dorp, fantastisch. Wat een plezier! De onderlinge relatie met Kees (trainer Lebo 1) is prima. Je weet, bij een 2e selectie of elftal krijg je te maken met spelers die (op dat moment) even buiten het 1e elftal vallen op zaterdag, met spelers die een stapje terug doen en meer “vrijheid” willen hebben in maken keuzes (een keer overslaan training etc.). Gelukkig is de bereidheid groot. Groep is ook divers, met jeugdige spelers die komen vanuit jeugd en (op dat moment) nog niet in aanmerking komen voor 1e. Mooi om dat te zien dat ze wel stappen maken en soms wel geselecteerd worden. Maar, plezier in het spelletje en op de training is voor mij het belangrijkste. Als de spelers je bedanken na een training, dat is mooiste wat er is.

Ook ben je betrokken bij de dames van Lebo.

Toen Gerard me vroeg of ik op vrijdagavond een keer kon helpen was dat geen enkel probleem. Ook hier weer; elkaar helpen waar nodig, is echt Lebo. Ook bij de dames zie ik een echte voetbalsfeer, iedereen is bereid om elkaar en de club te helpen. Plezier!

Wat kan Lebo nog verbeteren?

Eigenlijk schiet me niets te binnen. Ik ken Lebo al ook vanuit mijn betrokkenheid bij de KNVB voetbaldagen, die we ook organiseerden op de velden van Lebo. Altijd alles goed geregeld, gastvrije vereniging, prima vrijwilligers. Zoals gezegd is de relatie met Kees goed, de samenwerking met Arnold en Leon bij Lebo 2 ook prima. Met Tom Huijskens (namens bestuur en TC) ook altijd prima verstandhouding. Altijd “praatje pot” na een training, echte voetbalsfeer. Houden zo!