• Al lopend of fietsend van Lewedorp naar ons sportpark of verder richting Nieuwdorp, je ontkomt er niet aan, de trieste aanblik van: zwerfafval.

    Zwerfafval is een groot (wereldwijd) probleem en zorgt voor veel ergernis. Het vervuilt ons milieu (bodem en water) en leefomgeving, ontsiert het straatbeeld en landschap, trekt ongedierte aan en veroorzaakt dierenleed.

  • Zwerfvuil verschijnt niet vanzelf op straat en in de natuur, maar is het resultaat van een wegwerpcultuur. Blikjes, papier, plastic, snoepwikkels, chipzakjes, het ligt allemaal in de berm of sloot. En, ondanks het feit dat er op het sportpark voldoende afvalbakken staan,  kun je soms wellicht de link leggen met onze voetbalvereniging.

    Vandaar onze oproep: gooi afval niet op straat, berm of sloot(kant), neem je afval mee naar huis of gebruik de daarvoor bestemde afvalbakken op ons sportpark. Samen helpen we aan een betere aanblik van het straatbeeld en milieu. Idee: Een keer als vv Lebo (team/groep) zwerfafval opruimen? Suggesties welkom!

    Peter Vermeulen, voorzitter vv Lewedorpse Boys

    John de Jager, lid jeugdcommissie SJO Lebo/SVN/VVB