• Uitslag 3e Lebo Ladies Toernooi en wedstrijdverslagen

19 sep 2022
  • Het 3e Lewedorp Ladies Tournement is gewonnen door de vrouwen 30+ van Nieuwland, en de vrouwen 18+ van VCK. Op voorhand waren deze ploegen de favorieten voor de eindoverwinning Nieuwland vrouwen heeft een zeer ervaren, goed voetballende ploeg, en dat lieten ze ook deze avond weer zien. De 18 + vrouwen van VCK is een jonge ploeg die al jaren met elkaar speelt, goed voetbal op de mat legt. De finale ging in de 18+ tussen VCK, en de enthousiaste leuke ploeg vrouwen uit Brouwershaven. Omdat de vrouwen van SSV, zonder af te melden verstek lieten gaan, verliep de vrouwen 35+ poule chaotisch. Een situatie waar we als organisatie van kunnen leren (altijd een plan, B” hebben liggen wanneer je in een dergelijke situatie beland) De uiteindelijke einduitslag:

• Vrouwen30+
    1. Nieuwland.
    2. Apollo/Luctor (1)
    3. Nieuwdorp.
    4. HKW 21(1).
    5. Lewedorp 1.

• Vrouwen 18+
    1.VCK.
    2. Brouwershaven.
    3. Lewedorp 2.
    4. DWO.
    5. HKW 21 (2)
    6. Apollo/ Luctor (2)

• Wedstrijdverslagen vrouwentoernooi 9 september 2022.

Lewedorp 18 + tegen HKW21.

We kwamen al snel in de wedstrijd op voorsprong na 4 minuten was het Joan, die met een afstandsschot de HKW-keepster verschalkte. Het was echter van korte duur, na een foutje bij ons achterin, kwam HKW langszij. Tegen HKW zijn we altijd de beter partij, maar hebben we meestal moeite met scoren. Na een aantal kansen om zeep te hebben gebracht, was het Maud, die met een bekeken bal de eindstand bepaalde 2 - 1.

Lewedorp 18+ tegen Brouwershaven 18+

De tweede wedstrijd was tegen de zeer jonge ploeg uit Brouwershaven, het was een gelijke opgaande wedstrijd die op 0 - 0 bleef steken, en geen winnaar verdiende.

Lewedorp 18+ tegen DWO 18+.

Wedstrijd nummer 3 was tegen DWO, om de plaatsen 3 en 4. DWO was in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij, doelvrouw Eshter hield in de stromende regen met een paar mooie reddingen ons team op de been. Halverwege de wedstrijd werd Sharon (uitgeblust) gewisseld voor Maud, Mirjam kwam voor Yvonne die het moeilijk had op de vleugel, en deze wissels gaf onze aanval de juiste impulsen. Maud brak uit, en scoorde op een fraaie wijze de 1 - 0. Kort voor tijd maakte Joy met een slim balletje er 2 - 0 van. Met Karin Sommyer als absolute uitblinkster in de defensie trokken we deze wedstrijd over de streep. Niet altijd met goed voetbal, maar met een enorme werklust, eisten de vrouwen van team 2, de derde plaats van het eigen toernooi op.

Lewedorp 30+ tegen Apollo 30 +.

Wil je als trainer goede resultaten boeken, dan moet over het algemeen alles kloppen, en dat was nu net niet het geval. In aanloop naar, en tijdens de eerste partij ging er heel wat mis. De keepster die 20 minuten te laat komt, een bespreking die te kort was, een warming up waarvan je als trainer niet vrolijk wordt, en ondanks dat alle meiden goed kunnen voetballen, was het spel wat of we lieten zien zeer slordig. Apollo kwam op 1 - 0 voor, onze keepster twijfelt, eruit komen of blijven staan, en de bal ligt binnen 0 - 1. De achterstand werd snel gerepareerd door Judith 1 - 1. Maar wij bleven kansen missen en knoeien wanneer we in balbezit waren. En als je dan zelf niet scoort, krijg je vlak voor tijd het deksel op de neus, 1 - 2 voor Apollo. Al met al een uitslag die niet nodig was.

Lewedorp 30+ tegen Nieuwdorp.

Deze wedstrijd waren we tegenstander van onszelf, het was hotsen knotse voetbal, met veel kansen missen. Een lichtpuntje, was onze keepster Vivian die haar doel schoonhield. Einduitslag 0 - 0. Toch had er deze wedstrijd meer ingezeten, maar aan de kant is het makkelijk praten, en daar staan de beste stuurlui tenslotte.

Lewedorp 30+ tegen HKW 21.

Laatste wedstrijd was tegen de dames van HKW, zij waren uitgeblust, en verlangden naar de Liefmans. Wij wisten niet om welke plaats we gingen spelen, het werd donker, het ging regenen, en ook wij verlangden naar een warme douche. Nadat ook de scheidsrechter was gearriveerd, begonnen we aan de laatste pot. Na wederom een paar opgelegde kansen te hebben gemist, was daar eindelijk een mooi en hard schot van Mirella dat doel trof 1- 0. Vlak voor tijd nog een aanval uit het boekje, deze werd afgerond door onze eigen Di Maria 2 - 0. Daarna snel onder de douche, en ons eigen voorbereiden op de polonaise, tafeldansen en roeien.