• Fay Blom van de JO11
  • Afgelopen weekend was de voorlaatste ronde van de Regiocup. Omdat o.a. onze jeugddag op 12 juni was, werden er ook wedstrijden doordeweeks gespeeld. De onderlinge wedstrijd SJO JO07 werd afgelast om jawel: corona. Dus quarantaine. De verslagen:

JO11 tegen Kapelle:

Gisteren nog een inhaalwedstrijd gespeeld in wel zeer tropische omstandigheden maar de bikkels van de JO11 gingen ervoor. Van te voren nog even besproken wat we van iedereen verwachte en dat kwam eigenlijk maar op twee dingen neer de tegenstander kort houden en slim wezen met het balbezit. Dit gezegd te hebben zijn we begonnen tegen een tegenstander (Kapelle) die op z’n zachts gezegd een bij elkaar geraapt team was wat wij dan ook erg betreurde je krijgt dan van die wedstrijden met spelers van een ander niveau of fysiek sterker. Echter moeten we concluderen dat dit niet echt het geval was en konden we redelijk gelijk op blijven gaan kansen over en weer en doelpunten die mooi en goed uitgespeeld werden we gingen rusten met een 1-2 voorsprong. Geprobeerd om iedereen na rust ook nog erbij te houden en de kracht te vinden om door te gaan. Maar met 1 blessure bij rust en 1 vlak na rust en begon ook het weer zijn tol te heffen toch bleven we redelijk in de buurt van de tegenstander mede door fantastisch verdedigingswerk.

• Echter moesten we nog twee keer een tegendoelpunt incasseren maar na veel aandringen van onze kant en vechtlust viel de gelijk maker toch nog binnen. Een terechte uitslag deze keer maar de weersomstandigheden waren behoorlijk zwaar. Eindstand Kapelle JO11-2  -  SJO LEBO/SVN/VVB JO11-1  3-3.

JO11 tegen Patrijzen

Vandaag de voorlopige laatste derby tegen de jongens en meiden van Patrijzen. De weersomstandigheden waren behoorlijk anders dan afgelopen woensdag maar wel perfect een klein beetje regen en 16 graden lekker voetbalweer. En dat konden we zien aan onze jongens en meiden we hadden er zin in en waren bijna allemaal fit. We begonnen de eerste helft lekker fel aan de bal wat we ook hadden besproken en proberen te voetballen dat betekend overspelen en goed overzicht bewaren. Dit alles werd goed uitgevoerd en zo kwamen er dan ook de kansen voor doelpunten. Maar als ik zeg kansen dan bedoel ik kansen. We hadden het idee dat er een magneet in de bal zat want iedere inzet belande op de paal of lat. Verder schoten we ook regelmatig recht in de handen van de keeper. Er vielen gelukkig ook doelpunten maar echt uitlopen deden we dan niet op deze manier. Patrijzen was ook niet echt bij machte om het ons echt moeilijk te maken dus gingen we rusten met een 1-3 voorsprong. Na rust is het bij onze jongens en meiden altijd even opstarten we hadden daar ook voor gewaarschuwd. Ze pakten dit snel op en Patrijzen maakte het ons niet echt moeilijk waardoor we weer goed in ons spel kwamen. Echter was het doel weer niet onze vriend paal en keeper stonden weer in de weg. Dus maakten we het ons moeilijk en bleef het spannend. Maar een minuut of tien voor het einde leek onze tegenstander het geloof om er nog wat van te maken te laten varen en vonden we toch nog een aantal keren het doel waarna de drie punten in de tas zaten en voor de voorlopig laatste keer mee terug naar Lewedorp gingen. Het was weer eens een lekkere pot voetbal van onze kant waar er hard gewerkt werd en leuk gevoetbald. Eindstand Patrijzen JO11-1  -  SJO LEBO/SVN/VVB JO11-1  1-5.

JO09 tegen Zeelandia Middelburg

JO9 tegen zeelandia Middelburg jo9-3 uit in Middelburg: De wedstrijd vanmorgen startte goed met niet te warm weer, 6 tegen 6 tegen zeelandia jo9-3. We begonnen gelijk goed iedereen speelde op zijn plek en met een aantal mooie combinaties scoorde spits jurre al snel 0-1. We bleven vooral de ploeg met het balbezit en het werd al snel 0-2. De tegenstander bleef proberen maar de verdediging en keeper Eric hielden de 0 tot de rust. Iedereen had flink dorst dus de jerrycan met siroop was er gauw doorheen. Na de rust een paar wissels doorgevoerd en er weer er tegenaan! We bleven de ploeg met het meeste overwicht, maar voor het doel  mistten we in ons schot nog wel wat kracht en richting. Het pit-nivo kon ook nog wel een tandje omhoog. Desalniettemin controleerden we de wedstrijd en zijn we geen moment in gevaar geweest. Keeper Eric hield meerdere ballen van de lijn, hij dook dapper op de bal en kreeg zelfs nog een nop op zijn knie en dat was even pijnlijk. Het werd uiteindelijk 2-7 met doelpunten van Jurre, Stan, Nick, Damian en Quinn. Winst dankzij goed samenspel en onze nieuwe keep: Eric!

De JO16 verloor thuis met 1-2 van de Bevelanders, de JO14 met 1-5 tegen Hoedekenskerke-Kwadendamme

Dit weekend de laatste speelronde.