• Lewedorpse Boys-Patrijzen: “Belangrijke 3 punten”!

14 mei 2024
  • Maciej Domurat
  • Het was een prima week voor de boys. Allereerst natuurlijk de verlenging van het contract van trainer Mick Vujovic. “Geweldig joh’’, was de eerste reactie in de PZC van Lebo-trainer Mick Vujovic op de 1-0 overwinning van zijn ploeg op Patrijzen. Maar eenzelfde reactie was ook te horen bij Lebo-aanhang, nadat bekend werd dat hij blijft als trainer bij Lebo. Lebo-Patrijzen, het is toch altijd nog een derby met altijd een bepaalde spanning erop. Zeker nu gezien de posities op de ranglijst. Het duel was een typische 0-0-wedstrijd. De enige goal in Lewedorp viel al voor de pauze. Maciej Domurat, uitblinker aan Lebo zijde, bezorgde de bal bij Dylan van Hove, die zijn man uitkapte en prima raak schoot: 1-0. Lebo-keeper Jens Meulmeester moest daarna nog handelend in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen, kans voor Rody Wolse. In de tweede helft probeerde Patrijzen op zoek te gaan naar de gelijkmaker, zonder echt grote kansen af te dwingen, en liet Dylan van Hove de kans op de 2-0 liggen. “Voetballend gezien was het allemaal matig, maar wij Lebo) zaten zo goed in de wedstrijd. Niemand heeft vandaag verzaakt’’, concludeerde een blijde trainer Vujovic.

Door het resultaat wipt Lebo nu over Zaamslag heen. A.s. zaterdag tegen het al gedegradeerde Vlissingen, dat hectische weken achter de rug heeft na een (teruggedraaide!) overwinning tegen Patrijzen (wederom restant inhalen 14 mei) en 3 verliespunten. Hoger beroep is ingesteld. Voor Lebo zaak om de 3 punten op Lewedorp te houden.