• Stan en Emiel vieren de overwinning
  • Door de opzet van de huidige competitie (3 degradanten, 3 periodetitels, 3 nacompetitie tegen degradatie) blijft het elke week belangrijk punten te pakken voor de meeste ploegen in de 3e klasse A. Kijkend naar de stand was een overwinning een must voor beide ploegen: Lebo om de huidige 8e plaats te handhaven (handhaving 3e klas), voor Nieuwdorp de laatste strohalm om directe degradatie te ontlopen. Het was een benauwde overwinning voor onze boys”, concludeerde Tom Huijskens. Er stond veel spanning op het duel en dat was in het veld te merken. Lebo had wel het betere veldspel, Nieuwdorp speelde voor de laatste kans en schuwde de duels niet en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken. Emiel Kloosterman, een plaaggeest voor de Nieuwdorp-defensie, hielp Lebo na een assist van Dylan van Hove aan de voorsprong en in de twintigste minuut werd het door Dylan van Hove 2-0. 

  • Een overtreding van Sjoerd Kastelein direct daarna leverde Nieuwdorp een strafschop op. Teun Rentmeester schoot raak: 2-1. Maar voor rust liep de marge naar twee goals,  toen dezelfde Sjoerd Kastelein een voorzet van Emiel binnenliep. In de tweede helft kreeg Lebo de nodige kansen op de 4-1, maar die bleef uit. Zelfs vanaf 4 meter (open doel) stond het vizier niet op scherp. Lebo hield eigenlijk te lang de spanning erin. In plaats van de voorsprong uit te breiden kwam Nieuwdorp via Rody Wolse nog terug tot 3-2. Daarna bleef het dus spannend tot het eind.

    Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter vd Velde de opluchting bij iedereen wat Lebo heet. Het besef bij Nieuwdorp dat degradatie een feit is.

  • Fotoreportage (klik hier)