• Lebo 75 jaar voetbalquiz: Antwoorden vraag 7 t/m 9

16 mei 2020
  • Vraag 7

Volwassenen:

Een voetbalvereniging Lewedorpse Boys kan niet zonder zijn leden. Er zijn er in vele "soorten en maten". Ereleden, senioren leden, rustende leden en jeugdleden. Wie is op dit moment het oudste lid van Lebo?

Antwoord;  Hans de Kok (sr)    (2 punten)   (bron: ledenadministratie)

Jeugd:      Met de jeugd gaan we elk jaar een eredivisie-wedstrijd bezoeken.

• Dit seizoen nog naar Willem 2-AZ. Ook in het verleden naar NAC-Ajax geweest, Feijenoord-Heerenveen en vele andere wedstrijden. Een aantal jaren geleden zijn we ook naar Excelsior-ADO den Haag geweest, op Woudenstein. Bijzonder aan deze wedstrijd was de (voor)wedstrijd Excelsior E - SJO Lebo/SVN/VVB E.

Vraag: We zaten in het stadion naast het uitvak, dus naast de ADO supporters. Welke actie hadden de supporters voor de wedstrijd?Antwoord: ze kwamen op de fiets vanuit Den Haag en gingen ook op de fiets terug (fietsen voor een goed doel)   (2 punten)

Vraag 8

Volwassenen:

Hoeveel keer is Lebo in het 75 jarig bestaan kampioen geworden?   Antwoord: (2 punten)

12x  (47-48, 51-52, 53-54, 55-56, 56-57, 57-58, 58-59, 72-73, 74-75, 82-83, 84-85, 18-19)

• Jeugd:

Op de foto  zie je een rebus met 6 namen van (vroegere) Lebo spelers. Kun je ze alle 6 noemen?

Antwoord;

Olde Raas

Janus Vermeulen

Piet Pieters

Gerard Nagelkerke

Rinus Ars

Piet Steenbakker

(6 goed = 3 punten, 5 goed is 1 punt)

• Vraag 9

Volwassenen

Elk jaar heeft Lebo zijn (verplichte) jaarlijkse ledenvergadering, vroeger jaarvergadering genoemd. Op de ledenvergadering wordt terug- en vooruit gekeken, financiëen besproken, bestuurders gekozen en ga zo maar door. Op de foto een artikel van 50 tot 60 jaar geleden. De inhoud spreekt voor zich. Waarom werd de jaarvergadering geschorst?

Antwoord: Opkomst te laag / te weinig leden    (2 punten)

Jeugd:

Sinds jaar en dag kent Lewedorpse Boys de jeugd Memorial toernooien. AZ, Twente, Ajax, Anderlecht, ADO, vele clubs deden al mee aan het toernooi. Eerst voor JO13, later toegevoegd de JO12 en nu voor de JO13 en de JO11. Lebo deed ook altijd mee met een jeugdteam, maar vanwege de krachtsverhoudingen (en op verzoek deelnemende teams) doet nu een Bevelandse Selectie mee, die ook nog eens een jaar ouder zijn. Vraag; welke huidige jeugdspeler van de Lebo/SVN/VVB heeft het meest meegedaan aan de toernooien?

Antwoord; Sebas vd Veeken   (2 punten)