• broers de Kok, Soren (r) en Jesper (nr. 14)
  • 9 oktober 2021: VV LEBO 2 – De Meeuwen 3

Opstelling: Roel - Philip, Robin, Mees, Glenn – Lars, Dave, Soren – Jesper, Janick, Ryan.

Met uitstekende weersomstandigheden was het bij voorbaat al genieten aan de sportvelden langs de Korenweg. Buitenom de supporters die het strand verkozen voor de wedstrijd van LEBO 2 was het toch weer aardig druk rondom de velden.

De beginfase van de wedstrijd ging behoorlijk gelijk op. De mannen van LEBO waren misschien nog wat aangeslagen van het verlies van vorige week. Het spel ging wat op en neer, maar tot echte kansen kwamen beide ploegen nauwelijks. In minuut 19 kwam hier verandering in. Een prima pass van Jesper werd door goed inzicht van Janick niet aangeraakt, waardoor Dave de bal kon aannemen om vervolgens de bal met een droge knal in de linker onder kruising te leggen, 1-0!

• Door die goal kwam vooral LEBO meer aan voetballen toe. Al snel volgde een hoekschop voor LEBO die uiteindelijk voor de voeten van Lars terecht kwam. Lars, die deze wedstrijd onze aanvoerder was, twijfelde niet en scoorde! Iets wat de aanvoerder van de afgelopen wedstrijden niet lukte, 2-0! De wedstrijd ging richting de rust toen er toch nog een splijtende pass werd gegeven op Jesper de Kok! Hij ging alleen op de keeper van de Meeuwen af en rond het zeer koelbloedig met zijn links af! Met links? Dan moet het zijn broer Soren de Kok zijn geweest. We zetten de goal op naam van Soren, 3-0!

Na de thee waren er 2 wissels aan de kant van LEBO. Met de verse krachten op naar de eerste 3 punten van het seizoen! Met de nederlaag van vorige week nog in het achterhoofd, waar we een riante voorsprong bij rust in de 2e helft alsnog weggaven, wist LEBO dat het met 110% inzet de 2e helft in moest gaan! Al vrij snel na de rust kwam LEBO weer tot scoren. Een goed genomen hoekschop van Janick zorgde ervoor dat Jeffry tussen de boomlange Meeuwen toch zijn hoofd tegen de bal kon zetten. De keeper van de Meeuwen kwam net te kort, 4-0! Een last van de schouders van LEBO. De rest van de tweede helft kon redelijk vrijuit gespeeld worden. Dit leidde er toch toe dat de Meeuwen af en toe het gevoel kregen ook nog een kans te kunnen creëren op de helft van LEBO, maar heel gevaarlijk werd het niet. Het was Sjoerd die de volgende aanval van LEBO opzette. De centrale verdediger kwam aan de bal aan de rand van de zestien van de Meeuwen en na een prachtige kaats met Jeffry kon Sjoerd koelbloedig afronden, 5-0! Als kers op de taart kwam onze spelverdeler Dave nog met een goede steekpass op Janick. Ook Janick kon de bal rustig langs de keeper schuiven en zette de eindstand op het scorebord, 6-0! Al met al was het dus genieten voor de toeschouwers van LEBO 2. Op naar volgende week, dan speelt LEBO 2 uit tegen Nieuwdorp 2 en we kunnen wel zeggen: dat wordt de wedstrijd van het jaar!