• “Slappe hap”. Nee, het had niets te maken met de mosselen die werden geserveerd na de wedstrijd Lebo 1 – Nieuwdorp 1 (uitslag: 0-5) aan alle Lewedorpse en Nieuwdorpse spelers, trainers en supporters. De mosselen waren van uitstekende kwaliteit. Nee, het waren de woorden van Matthijs vt Westeinde na de wedstrijd in de kantine. Matthijs:”ik heb iets gebroken in mijn hand, en wilde uit voorzorg op de bank beginnen. Vanaf het begin zag ik bij mijn medespelers te weinig passie en inzet. Gewoon, voor de bal gaan. Duels winnen. Niet willen verliezen”. Na de wedstrijd waren deze woorden ook wel veelal te horen bij anderen in de kantine. Lebo-Nieuwdorp, in historie een 1e echte competitiewedstrijd.

• Nieuwdorp, aantredend zonder de belangrijke spelers Teun Rentmeester, Jannick van As en Stefan van Klooster, begon voortvarend aan de wedstrijd en had binnen de minuut al op 0-1 kunnen komen. Lebo kon er in het eerste half uur weinig tegenover stellen. Nieuwdorp was letterlijk (en figuurlijk) een maatje te groot voor een gezapig Lebo. Binnen het half uur was het dan ook 0-3 (Ruud la Grand 2x en 1x Kevin van Iersel) en leek Lebo op weg naar een nederlaag met dubbele cijfers. Het laatste kwartier wel wat meer veerkracht van Lebo-zijde, maar echt gevaarlijk werd het niet, 0-3 bij rust. Langs de lijn;”als je een vrije trap mee krijgt, 1 meter buiten de 16, en de muur van Nieuwdorp staat op de 11-meter penaltystip! Ik hoop dat iedereen toch weet dat een muur op 9.15 moet staan. Niemand protesteert! Beleving, er mee bezig zijn, daar gaat het om”! Na rust een corner, ongehinderd wordt de bal binnen geknikt. Het wordt 0-5, ook hier mag de bal zomaar zonder enige weerstand voorgegeven worden (doelpunten door zelfde spelers als voor rust). De laatste 20 minuten komen er zowaar kansen voor Lebo. Dylan raakt de paal, en na een prima actie schiet hij naast (waar Roy geheel vrij staat). Ook een inzet van Rick schampt de lat. Na 90 minuten fluit scheidsrechter Spaeter voor het einde. Een 1e thuisnederlaag dit seizoen is een feit. Het kan een keer gebeuren, de manier waarop niet. Volgende week Dauwendaele uit (om 14.00 uur). Kan Lebo de rug rechten en een 2e uitoverwinning halen? Aan trainer Kees Duitemeijer zal het niet liggen, hij zal de mannen zeker instrueren en motiveren. Of ze dit oppakken? Aan de kwaliteit van het team ligt het niet, dus …..