• De afgelopen week ging het natuurlijk over niets anders dan de kampioenswedstrijd van Lebo 1 tegen Domburg 1. Bij winst was het kampioenschap zeker, bij een gelijkspel en met een doelsaldo van +13 kon er eigenlijk ook niets misgaan. Bij verlies (en winst van Hoedekenskerke/Kwadendamme), geen kampioen (maar nacompetitie). Gezien de vorm van het team in de afgelopen weken was toch wel iedereen ervan overtuigd dat het moest gaan lukken. Onder leiding van scheidsrechter Houdé begon Lebo en Domburg aan de wedstrijd. Domburg had "de bus geparkeerd" in de zestien, maar Lebo voetbalde in de eerste 20 minuten prima. Dit resulteerde in een 1e kans voor Stan, maar hij wachtte net iets te lang met zijn schot. Een kopbal van Rick werd gepareerd door de keeper.

• Naarmate de 1e helft vorderde ging Lebo steeds meer foutjes maken. Ook het tempo ging omlaag, waardoor Domburg het eigenlijk steeds makkelijker kreeg. Een kopbal van Boris op keeper Louis gaat over de achterlijn, een corner voor Domburg. Deze wordt verwerkt, maar de bal gaat weer over de achterlijn, weer een corner voor Domburg. In een actie van Dave en een Domburg speler ziet de scheidsrechter een overtreding (scheidsechter:"de Lebo speler trok de Domburg speler naar beneden"), dus een penalty. Deze wordt binnen geschoten, 0-1. Geen paniek, er resteren nog 60 minuten. Maar eigenlijk is Lebo het laatste kwartier niet meer gevaarlijk. In de tweede helft gaat Lebo op jacht naar de gelijkmaker. Een kopbal van Roy verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal, schoten worden (onbewust) geblokt, je ziet de nervositeit bij spelers en iedereen langs de kant toenemen. Met Olde en Jasper worden 2 extra aanvallers ingebracht, het wordt pompen of verzuipen. Intussen doet de Domburg keeper het rustig aan en ook de spelers hebben regelmatig verzorging nodig. Dit resulteert in extra 6 minuten speeltijd. Terwijl iedereen zich al gaat bezighouden met de nacompetitie en rekening houdt met een zware teleurstelling ("geen kampioensfeest voor Lebo 1, wel voor Lebo 2) gebeurd het onwerkelijke. Een voorzet van Wesley, een Lebo speler en de Domburg keeper gaan voor de bal, beiden vallen, maar Rick staat op de juiste plaats en kopt de 1-1 binnen. Het sportpark ontploft van blijdschap. Scheidsrechter Houdé:"ik zie de Lebo speler, die gewoon een kop groter is, met de Domburgkeeper beiden voor de bal gaan. Bij het neerkomen vallen ze over elkaar, ik zie geen aanvallende overtreding, doelpunt". Bij het zien van de beelden toch nog wel enige twijfel, maar de 1-1 blijft staan en wordt Lebo 1 kampioen in extremis. Een terecht kampioenschap gezien de gehele competitie, maar zoals achteraf uit volle borst werd gezongen "met bloed, zweet en tranen". Domburg. Deze club speelde voor het laatst onder deze naam in de competie met veel passie en strijd. Ze deden hun sportieve plicht, maar konden achteraf ook leven met deze uitslag. Zij gaan fuseren met Oostkapelle. Kwadendamme/Hoedekenskerke won uiteindelijk met 6-0, wat dus achteraf tekort bleek. Een domper voor deze sportieve ploeg, maar dankzij hun werd deze competitie tot op het laatst spannend gemaakt. Veel succes in de nacompetitie, ook voor de ploegen Goes en Patrijzen. En Lebo? Deze ploeg kan zich gaan opmaken voor de 3e klas, onder leiding van de nieuwe trainer, Kees Duitemeijer.