• Hoe lang was het geleden dat Lebo won? We moeten dan terug naar 23 februari (!), thuis tegen Jong Ambon. Daarna gelijke spelen tegen Patrijzen en MZVC en het verlies tegen Goes. Dit weekend de uitwedstrijd tegen Colijnsplaat. Een belangrijke wedstrijd tegen een lastige tegenstander. De Boys van beide ploegen kennen elkaar al jarenlang. Lebo moest eigenlijk winnen om aansluiting te houden op Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Onder leiding van Stoffel Schipper begon Lebo goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 0-1 van Rick Imanse, die koel bleef in de 1 op 1 met de Colijn-doelman. Lebo ging door, was duidelijk de betere en na een overtreding op Stan binnen de 16 benutte Rick deze penalty, 0-2. Weer had Lebo het zichzelf makkelijker kunnen maken door voor rust het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Dat gebeurde niet, 0-2 bij rust.

Na rust een ander spelbeeld. Het spelniveau zakte naar een matig niveau, een altijd hard werkend Colijn (soms letterlijk) probeerde de aansluitingstreffer te vinden. Deze kwam er door een toegekende en benutte penalty. Ook kwam Lebo een keer goed weg. Bal wel/niet over de lijn? Niet, aldus de leidsman Stoffel Schipper. Na het laatste fluitsignaal de opluchting bij spelers en de Lebo-supporters, die Lebo verdiend zagen winnen. Het was een middag dat, net als voorgaande wedstrijden, Lebo betere veldspel had, maar eindelijk nu wel de 3 punten mocht bijschrijven. Volgende week de topper tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme, 14.30 uur te Lewedorp.