• Kees Duitemeijer:" We hebben als ploeg en als vereniging wel het één en ander meegemaakt".

27 jun 2020
  • Kees Duitemeijer

• De zomervakantie staat voor de deur. Blijven we thuis in Nederland of gaan we toch naar het buitenland? Intussen wordt er hard gewerkt aan de renovatie van de kantine. In 2019 begon Kees Duitemeijer zijn trainerschap bij Lebo. Een seizoen die de boeken ingaat als de coronaperiode. We hebben aan Kees een aantal vragen voorgelegd. Hoe is zijn ervaring met Lebo, de spelersgroep, de ambitie en vooruitzichten. Kees heeft hier 1 verhaal van gemaakt.

Kees Duitemeijer:

Ik vind Lebo een leuke vereniging. Wat mij erg aanspreekt, is dat het echt een vereniging is. Iedereen gaat met iedereen om. Daarnaast, en voor mij als trainer nog belangrijker, staat er een getalenteerde groep die wil leren. Dat zie ik aan trainingsopkomst, vragen van en gesprekken met spelers. En om die goed te kunnen begeleiden heb ik ook een fijne staf.

We waren goed bezig in het behalen van onze doelstelling (handhaving). Zeker waren we hier echter nog niet van. Ik ben erg benieuwd hoe we het seizoen hadden afgesloten als er geen corona was geweest. Dat zullen we helaas nooit te weten komen.

• Op het moment dat corona er eenmaal was, zijn we met de staf doorgeschakeld naar komend seizoen. Er waren jongens in de huidige selectie die twijfelden over wel/niet doorgaan. Uiteraard is het belangrijkste dat eerst de huidige spelers te peilen en te behouden. Gelukkig is iedereen gebleven! Daarnaast hebben we gekeken op welke posities we ons nog konden versterken. Hierin hebben we Emiel, Glenn (Kloetinge 2) en op de valreep Maciej (Goes zaterdag) bereid gevonden ons te komen versterken. Waar ik zelf veel plezier aan heb beleefd is dat we tijdens de coronaperiode (zodra het weer mocht) toch nog 8 keer hebben kunnen trainen met een grote groep, natuurlijk wel met inachtneming van de corona spelregels.

Tijdens het seizoen is het niet alleen maar over voetbal gegaan. We hebben als ploeg en als vereniging wel het één en ander mee gemaakt. Het grote verlies van Wilbert, het verlies van Truus en het voorval tijdens VCK thuis. Al met al een bewogen jaar waarin ik de groep en club een compliment wil maken in de wijze waarop hier mee om is gegaan.

Voor mij is mijn eerste jaar als trainer van LEBO een mooi jaar geweest. Ik heb kunnen leren van de groep, hoe om te gaan met bepaalde omstandigheden en spelsituaties. Daarnaast zie ik zowel voor de groep als mijzelf nog ruimte om verder te ontwikkelen. Dus we kunnen komend seizoen weer aan de bak.

Voordat het zover is, wens ik iedereen bij Lebo een fijne zomerstop en hoop ik iedereen in goede gezondheid weer terug te zien op de club na de zomerstop. Zelf hoop ik nog lekker 14 dagen met het gezin en klapkar naar Frankrijk te kunnen en dan fris en FIT (net als de selectiespelers!) terug te keren, om vervolgens op 8 augustus weer te kunnen starten met het mooiste spelletje van de wereld.