• Join(t) Forces helpt sportblessures bij jeugd te voorkomen

    18 apr 2021
  • Lewedorpse Boys en de Blaeij fysiotherapie Heinkenszand hebben al een aantal jaren de handen ineen geslagen. Dit wordt o.a. gedaan middels inzet van het Join(t) Forces programma binnen onze jeugdafdeling Lebo/SVN/VVB.  Join(t) Forces biedt een uitdagend en effectief trainingsprogramma als warming-up ter preventie van (knie)blessures, waardoor de kans op zowel kleine als ernstige blessures met 50% tot 70% afneemt. Onze trainers worden periodiek op de hoogte gesteld en bijgepraat en voeren dit ook uit in de praktijk.

    Een ander belangrijk onderdeel van het Join(t) Forces programma zijn de veldtesten. Alle jongens en meisjes van 12 jaar en ouder leggen periodiek een test af.

  • De periodieke testen vonden van de week plaats. Deze testen geeft een grove indicatie van de bewegingskwaliteit. Deze test wordt op video opgenomen, zodat eventuele aandachtspunten goed bekeken kunnen worden. De beelden worden geanalyseerd en wanneer blijkt dat een speler een verhoogde kans heeft op (knie)blessures kan er voor gekozen om een aanvullend programma te volgen waarin het kind individueel begeleid wordt. De ouder(s) worden hierover geïnformeerd. Peter Kuijper is binnen onze SJO het aanspreekpunt. Voor vragen, neem met Peter of 1 van de bestuursleden gerust contact op.