• Jeugdwedstrijden 9 oktober: 1e keer winst voor JO08

  12 okt 2021
 • Asmara (JO08, op foto tijdens Oranjedag), die met haar team 1e winst pakte
 • Onderstaande de wedstrijdverslagen van onze jeugdteams:

  JO07

  Vandaag mocht de JO7-1 om 10:00 de laatste keer aantreden tegen zowel Arnemuiden als Middelburg. Helaas konden Stijn en Necj er door ziekte niet bij zijn. Namens ons allen enorm veel beterschap en hopelijk zijn jullie er volgende week weer bij! De eerste wedstrijd werd met 10-1 verloren van Arnemuiden, Joli heeft de eer in deze wedstrijd een beetje gered. De tweede wedstrijd werd met 6-1 verloren van Middelburg, Romy heeft de eer in deze wedstrijd een beetje gered. Goed gedaan en volgende week hopelijk compleet en nieuwe ronde nieuwe kansen!

  JO11

  Jo11 tegen uit tegen ssv11-3: Vanmorgen vroeg op, om 8.30 uur voetballen in Goes, tegen de koploper, helaas zonder Veronique en Taimulla, het weer was perfect, 8 tegen 8 met 1 wissel dus allemaal lekker veel voetballen. We begonnen zoals iedere week lekker actief, iedereen stond goed op zijn positie en er werd ook aardig op de helft van de tegenstander gevoetbald. De verre uittrappen van keeper Damian hielpen daar goed bij mee. Ondanks 3 tegendoelpunten in het eerste kwart wisten we 3-1 door Wessel en 4-2 door Natan te maken en deden we dus lekker mee. 

 • Het doelpunt van Wessel begon met een goeie harde pass van Joep langs de lijn. Toen werd het 5-2 en schoot Wessel keihard op de paal helaas, ook rechtsbuiten Natan miste net doel na een prima schot. De tegenstander raakte wel het net na een mooie aanval en daarmee gingen we 6-2 achter de rust in na een boeiende eerste helft waarin we goed meededen. De witte broekjes waren goed groen! Maar ook zoals in de andere wedstrijden laten we het dan in de tweede helft wat liggen. Het middenveld kon het niet waarmaken om mee te gaan in de aanval en op tijd terug te zijn bij balverlies. We kregen de bal niet meer weg, de conditie speelt op en de spirit zakt weg. Keeper Damian heeft nog heel wat knappe reddingen gedaan, anders had de eindstand nog wel wat hoger geweest dan 14-2. Eerste helft was prima, proberen dit ook na de rust vast te houden in de komende wedstrijden. 

  JO10

  JO10 speelde vandaag thuis tegen Apollo JO10. We wisten van te voor dat dit een goede tegenstander zou zijn. Iedereen gewaarschuwd om ze geen kans te geven om te schieten, want Apollo kan dit goed. De voorhoede ook meegegeven om ook meer van afstand te schieten. We begonnen het 1e deel goed, waar bij we gelijk opgingen. Hierna gaven we te veel ruimte weg zodat de tegenstander meer kon op het goal kon schieten. Dit leverende gelijk een aantal goals op. Jurre had nog wel een paar mooie reddingen. Wij gingen de rust in met 2-10 achterstand. Even wat drinken en meegeven dat we feller op de bal moesten zijn en dichter op de man moeten spelen om minder ruimte weg te geven. We werkte hard met ze allen maar kwamen toch wat te kort tegen Apollo. We bleven wel strijden en daardoor kregen we onze kansen en wisten we toch nog 4x te scoren wat een eindstand 6-15 opleverde. Op naar de volgende week en kijken of we daar ons eigen kunnen verbeteren tegen een sterke tegenstander die ons te wachten staat. 

  JO14

  Wedstrijdverslag JO14 Zaterdag 9 Oktober. Een heerlijke herfstochtend, weinig wind en een zonnetje: ideaal om te voetballen. We moesten uit tegen Kloetinge. We begonnen heel sterk. Binnen 2 minuten stonden we 0-1 voor: goal van Martin En zes minuten later schoot Stijn knap binnen. 0-2. Dat ging lekker. Zo bleef het gaan. Zowel Stijn als Martin maakten een hattrick. Goals in de 11e, 18e, 23e minuut. Maar we waren nog niet klaar bij 0-5! Corne scoorde vlot in de 40e minuut en daarna Stijn zijn 3e. Milan was hekkensluiter met de 8e goal van de wedstrijd! Een doelpunten festijn! Heel fijn om zo overtuigend te winnen. 

  JO08

  *We wonnen voor de eerste keer!!*

  Vanochtend vroeg op pad naar Domburg voor de JO8-1. Helaas konden Selena, Teije en Rosalie niet van de partij zijn, maar gelukkig konden we sterspeler Luuk van de JO9 lenen. Bij de aftrap leek het een zware dobber te worden (de tegenstander was over het algemeen wat forser gebouwd), maar al na een paar minuten kon Luuk de eerste bal het doel in werken. We werkten heel goed samen en maakten het veld goed breed door vrij te lopen en met lange ballen de ruimte te zoeken. Daardoor konden ook Luca en Enzo allebei een keer scoren. Toch kon ook de tegenstander een paar keer gevaarlijk dicht bij ons doel komen zodat keeper Matthijs ook wakker bleef, maar er uiteindelijk toch twee door moest laten. Stand bij rust 2-3. In de rust kregen we allemaal een lekker mandarijntje van Jolien en die hielp goed, want na rust speelden we weer net zo goed verder als in de eerste helft. Na een goed opgebouwde aanval waarin we stuitten op de verdediging van de tegenstander wist Jolien zich perfect te positioneren om een door de tegenstander weggewerkte bal te onderscheppen en deze strak in het doel te parkeren. Het spel ging goed over en weer met goede kansen aan beide kanten en uiteindelijk wist de tegenstander nog eens te scoren. Luca wist ook nog 2x te scoren waardoor de eindstand 3-6 bedroeg. Voor het eerst gewonnen en dat kwam vooral doordat we stuk voor stuk enorm goed samenwerkten. Dus niet alleen applaus voor de doelpuntenmakers, maar ook voor Asmara, Esmee en Matthijs, zonder jullie was het niet gelukt. Luuk, bedankt dat je ons kon komen versterken vandaag. 

  MO15-2

  Op stap met de meiden. Sinds dit seizoen gaan we als mo15 team de competitie in, in samenwerking Patrijzen/LEBO/Arendskerke. Na 3 ongeslagen wedstrijden, 2 x wint en een gelijkspel vandaag naar Scharendijke, waar de Westhoek op ons wachtte. Waar coach Joep Corstanje in de kleedkamer duidelijk maakte dat we een goede tegenstander zouden treffen, begonnen we toch wat lichtzinnig. Het blijkt maar weer dat kleine meisjes ook goed kunnen voetballen, en hadden ons handen er vol aan. Door een afgeslagen bal schieten ze bal meedogenloos tegen de touwen.. 1-0. We worden wakker, stropen de mouwen op, en gaan de strijd aan. Helaas is niet iedereen in goeie doen, simpele ballen die niet aankomen. Als Esme over links doorbreekt maakt ze de kans prima af door die in de verre hoek te jagen. Niet veel later herhaald ze dit.. 1-2, tevens rust stand. Na wat aanwijzingen en omzettingen gaan we de tweede helft in. Al snel een verkeerde beslissing van Femke, bal door het midden, onderschepping en gelijk schieten, te hoog voor een prima keepende Chloe.. 2-2. Koppen omhoog, en opnieuw beginnen. Aanvoerder Neline pept de meiden op, neemt het voortouw en brengt ons op 2-3. Zelf dacht ik, net als coach van Westhoek.. gespeeld. Helaas is niets minder waar. We vergeten door te pakken als t nodig is, verdediging blijft hangen als de bal naar voor gebracht wordt. Dit speelde de tegenstander in de kaart, zelf niets creëren maar fouten afstraffen.. en pakken met 4-3 de winst. Een onnodige harde les, op naar volgende week, thuis tegen Luctor. We hebben nu 6 wedstrijden gespeeld als combinatie, en ik mag wel zeggen als leider.. wat een heerlijke groep meiden, met leuk voetbal. 

  JO17

  Zaterdag speelden we tegen de meeuwen na een aantal onnodige verliespartijen een poging ons eerste punt binnen te halen. Eerste helft kansen zat en goed spel helaas 3-1 achterstand. Tweede helft een sterker meeuwen resulteerde in een 5-1 verliespartij. 

  MO13

  Vooraf een spannende wedstrijd, thuis tegen Cluzona, gezien de stand in de competitie. Twee gelijkwaardige ploegen, maar waar het dan om gaat is doelpunten maken. Waar onze dames de scherpte missen, was Cluzona trefzekerder door wel 3x te scoren. Wellicht onverdiend gezien het totale wedstrijdbeeld, maar de Cluzona speelsters vierden het (mooi overigens) alsof ze de europacup hadden gewonnen, zo blij waren ze.