• Jeugdwedstrijden 5 sept.:"Trainer, je staat maar niks te doen".

7 sep 2020
  • JO07-2 op de foto

• Bij de JO07-2, die voor het eerst een echte wedstrijd speelden, een hilarisch momentje voor leidster Vivian:"Af en toe even wisselen was voor sommige spelers wel een must, want ineens 3x 15 minuten voetballen dat kost wel wat energie. Noud vroeg zich daarom halverwege ook af waarom de trainer zelf niet wat meer kon doen, want die stond daar maar een beetje niks te doen?!?

Het is weer begonnen, ook de wedstrijden op zaterdag. Van de JO16 geen verslag, maar gezien de grote nederlaag (9-0 bij de Westhoek) zullen er weinig eervolle zaken te vermelden zijn. Even de draad weer oppakken voor een ploeg met toch talentvolle voetballers, wat ze zelf ook wel weten. Nu nog naar handelen.

• JO10

Wat een lekker begin van de competitie. Jo10 moest haar eerste wedstrijd spelen uit tegen Colijnsplaatse Boys, aanvang 09.00 uur. Het was voor iedereen weer een beetje wennen. Voor het eerst sinds maanden mocht er weer een competitie wedstrijd gespeeld worden. We begonnen de wedstrijd met 6 tegen 6. Dit betekende dat wij 4 wissels hadden! Het was een gelijk opgaande wedstrijd met veel duels op het middenveld. COLIJN kwam op 1-0 voor maar daar was Lebo niet van onder de indruk. Kort na de 1-0 maakte Toots de 1-1. Lebo ging daarna door met scoren. Levi, Taimhulla en Timo zorgden voor een 1-4 voorsprong met de rust. In de rust verteld dat we op deze wijze verder moesten gaan en moeten opletten dat COLIJN niet zou scoren. Na de rust maakte COLIJN snel 2 doelpunten waardoor de spanning terug was in de wedstrijd 3-4. Gelukkig gaf Taimhulla weer wat lucht en maakte 3-5. Daarna had COLIJN nog wel wat kansen maar Nico hoefde niet echt meer in actie te komen. Lebo scoorde nog 2x. Levi en Luca wisten het net te vinden. Eindstand, een beetje vertekend, 3-7. Hopelijk nemen we dit gevoel mee naar de volgende wedstrijd.

JO07-1

Zelfvertrouwen vergroten, dat is wat we de JO7-1 hebben meegegeven vanmorgen. Met een zestal kinderen vertrokken we vanmorgen om 08.00 uur naar Arnemuiden om daar de nieuwe wedstrijdvorm voor de JO7, namelijk in toernooi te spelen. Je speelt dan 3 wedstrijden van 15 minuten. De eerste wedstrijd moesten we tegen Arnemuiden. We waren uit op revanche want afgelopen hadden we met 1 doelpunt verschil verloren. Iedereen had er zin in en was goed wakker wat resulteerde in een 10-2 winst. De tweede partij was tegen Nieuwland en ook hier was niemand moe te krijgen en kregen we vleugels en wonnen we met 7-3. De laatste wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg, deze wonnen we met gemak 9-1. Iedereen heeft wel een paar keer gescoord en zo was er veel spelplezier te zien, daar doe je het tenslotte voor. Eerlijk is eerlijk we waren van een maatje te groot maar dat is ook vaak genoeg andersom geweest.

JO09-1
    JO9 thuis tegen Jong Ambon, eerste competitiepot gevoetbald heerlijk weer en een mooie grasmat, begin was dus goed, het nieuwe team op de foto en aan de bak. jong ambon had een klein team dus voetbalden we 6 tegen 6, met 4 wissels. We gingen gelijk goed van start en hadden overwicht. Nick scoorde vlot 1-0 en Quinn daarna 2-0, dat gaf gelijk wat zelfvertrouwen, we hadden het meeste balbezit. Positiespel blijft nog wel een aandachtspunt, met 6 tegen 6 blijft het kluitjevoetbal binnen de perken maar we kunnen het veld beter benutten door meer de breedte op te zoeken en meer over te spelen. 5-0 rust. In het begin van de tweede helft waren we nog even in de rustmodus, jong ambon scoorde direct 2 keer en de spanning kwam toch nog even terug. Stan en Damian scoorden gelukkig daarna weer waardoor onze voorsprong geborgd was. Uiteindelijk werd het 10-2, een mooi begin van de competitie voor ons.

JO07-2

Voor Jo-7 2 was het de eerste wedstrijd voor bijna alle spelertjes. Na een geweldige trainingsopkomst deze week stonden er op zaterdagmorgen ook 7 fanatiekelingen op het veld! Met de nieuwe opzet voor jo7 wordt er iedere zaterdag een klein toernooitje gespeeld tussen 4 teams, deze keer waren dat Arendskerke, Arnemuiden en Nieuwland. Over de tegenstanders kunnen we kort zijn, deze waren alle 3 een maatje te groot voor ons. Maar aan enthousiasme en inzet was geen gebrek. Zo hadden Evi, Jayda en Kaat verschillende kansen om te scoren en Enzo, Jari, Noud en Silvan deden vooral verdedigend werk. Af en toe even wisselen was voor sommige spelers wel een must, want ineens 3x 15 minuten voetballen dat kost wel wat energie. Noud vroeg zich daarom halverwege ook af waarom de trainer zelf niet wat meer kon doen, want die stond daar maar een beetje niks te doen?!? Uiteindelijk lukte het ons om in de laatste wedstrijd drie keer te scoren, wat een feest was dat.  We gaan vol goede moed op naar volgende week!