• Jeugdwedstrijden 5 juni: Top JO14 en spiderman strategie

  7 jun 2021
 • Neline van Stee, keepster JO14
 • Het was voor vele jeugdleden een vreemd gevoel deze zaterdagmorgen. Een wedstrijd spelen, hoe lang was dit wel niet geleden? En dat nog wel in juni, meestal de maand van afsluitingen en toernooien. Maar toch, wedstrijden spelen om de Regiocup, liever dit dan trainen. Hier weer de verslagen van onze leiders/trainers:

  Jo 10

  Eindelijk mocht er weer eens een wedstrijd gevoetbald worden sinds maanden. Wij moesten vandaag uit spelen tegen Kloetinge jo10-5. Bij aankomst allerlei regels en looproutes te horen gekregen om uiteindelijk te mogen spelen op het 1e veld van Kloetinge. Direct toen de wedstrijd begonnen was zag je dat Kloetinge een paar maten te groot was voor Lebo. Desondanks deed iedereen zijn best en was de inzet er zeker. 

 • Maar aan leuk voetballen kwam Lebo niet. We gingen dan ook rusten met een 6-0 achterstand. In de rust niets verteld over de stand maar dat we onze inzet ook in de 2e helft moesten laten zien. In overleg speelden wij een groot deel van de 2e helft met 8 spelers i.p.v. 7. Dit zorgde niet voor heel veel meer bal bezit voor Lebo. Kloetinge was gewoon te sterk en scoorde er rustig op los ook in de 2e helft. Gelukkig maakten wij nog een tegentreffer waardoor de nul van het bord was. Eindstand van deze wedstrijd 14-1. Uitslag snel vergeten en hopelijk treffen we volgende week een tegenstander van gelijkwaardig niveau.

  Jo7-2 - SSV Jo7-1

  Vandaag voor veel van onze spelers de eerste wedstrijd en voor andere de eerste na een hele lange tijd! Helaas hadden we twee zieken, Norah en Abel, maar de andere waren vol goede moed. Het begin van de wedstrijd was even wennen, ineens weer voetballen tegen kinderen die we niet kenden. Dit zorgde ervoor dat we te veel bij elkaar gingen lopen en SSV makkelijk de 0-1 kon scoren. Gelukkig lukte het ons om vrij snel te herstellen waardoor Asmara de 1-1 kon scoren.Helaas zakte we toen weer een beetje terug en kon ssv voor rust nog 2x kon scoren. Na de rust gingen we er meteen weer tegenaan maar wist Ssv vrij snel de 4-1 te scoren. Gelukkig waren wij daarna weer aanzet en scoorden we de 4-2. Echt spannend werd het niet meer, Ssv wist nog 2x te scoren. Gelukkig lukte dat ons ook nog 1x en was er een eigen doelpunt van Ssv, waardoor de eindstand 4-6 werd. Woensdag gaan we er weer met zijn allen tegenaan

   Jo9:

  Eerste wedstrijd weer gespeeld uit naar VCK. We startten met goeie inzet en waren het meeste aan de bal, mooie kansen van Nick, Sharon en Stan, ondanks dat scoorde VCK een paar keer bij een tegenaanval via een snelle trefzekere spits. We gingen door en wisten via Sharon ook te scoren. In de 2e helft kreeg Stan last van zijn voet en ging eraf en Damian werd keeper in plaats van Jurre. We bleven lekker fel voetballen en hadden de snelle spits beter onder controle. Onze doelpogingen mistten nog wat scherpte, maar ondanks dat bleven we lekker voetballen en met een klein verlies van 7-4 eindigde de eerste wedstrijd.

   JO16

  Als vervangend coach van Pieter begonnen we goed aan de wedstrijd en kwamen op 1-0 voorsprong. Aan beide kanten kansen en dat resulteerde in een 2-2 en daarna was het gebeurd en werden er fouten gemaakt waardoor de Westhoek nog 3 doelpunten maakte. Eindstand 2-5.

  JO12

  De JO12 mocht vandaag naar Arnemuiden waar het welbekende meidenteam op ons wachtte. Waar we vooraf een beetje bang waren dat we weer zouden verliezen, was daar in de wedstrijd niets van te zien. We speelden eigenlijk gewoon erg goed en dat betekende ook veel balbezit, mooie combinaties en 2 mooie goals. De eerste van Ryan was goed teruggelegd en strak in het hoekje geschoven en de 2e was van Valero die aan het einde stond van een aanval waarbij volgens mij iedereen de bal raakte alvorens we scoorden. Na rust niet veel anders, veel samenspel, wat foutjes en een 3e doelpunt. Zhi veranderde een afstandsschot van Samuel slim van richting waardoor keeper kansloos was. Aan de andere kant kreeg Arnemuiden 1 corner en die schoot Chandly ongelukkig achter Chloë. Daarmee was eindstand bereikt. Lekker om weer een ‘echte’ wedstrijd te spelen en dan ook nog te winnen.

  JO11


  De JO11 had vandaag na lang wachten de uitwedstrijd naar Koudekerke. We begonnen vol goede moed maar die was helaas al snel vervlogen. We zetten geen druk op de bal en vergaten wat we geleerd hadden in de vele trainingen die we hiervoor gehad hebben. We konden in de tweede helft nog een klein beetje de stand verzachten door toch nog te scoren en te zorgen dat we niet nog meer tegendoelpunten kregen. Jammer deze wedstrijd was net zo triest als het weer maar we moeten door dus snel vergeten veters strikken en op naar de volgende pot op vrijdagavond wacht ons Kappele.

   Eindstand VCK JO11-1 - SJO LEBO/SVN/VVB JO11-1 7-1.

  JO08

  Jo8 moest uit naar Kapelle. Tegenstander had veel wissels dus hebben we 7x7 gespeeld. Suus op de goal emmanuel en Imke in de verdediging. Milan, Luuk en Tijne middenveld. Aiden in de spits. Na 5 minuten stonden we 2-0 achter terwijl we wel beter waren. Gelukkig wisten we dit snel om te zetten in voorsprong. De ruststand was 2-7 voor Lebo. De 2de helft hebben we Kapelle met 8 laten voetballen en na tien minuten met 9. Hierdoor kwam het meer in evenwicht. Eindstand was 5-14. Er werd heel goed samengespeeld. Vooral het snel opstellen bij een uittrap door de spiderman strategie heeft veel voordeel want wij zijn snel georganiseerd terwijl de tegenstander nog bezig is.

  JO14

  Voor de jo14 stond er een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Kapelle jo14-2. We hadden maar 10 spelers maar dit werd aangevuld met Caithlinn, Finley en Dave van de Jo 11/12 Kapelle had het betere van het spel in het begin. We kwamen door een directe vrije trap op achterstand. Koppen omhoog en door. Vrij snel daarna maakte Vince de 1-1. In de rust afgesproken dat we goed geconcentreerd moeten blijven verdedigen en meer rust in het spel als we zelf de bal hebben. Dit werd goed opgepakt in de 2de helft. Beide ploegen waren in evenwicht en er werd dan ook niet meer gescoord. Eindstand 1-1. Penaltys moesten de beslissing gaan brengen. Yannick, Sander en Neline scoorden voor Lebo. Kapelle scoorde maar 1x , dankzij de prima keepster neline, dus 3-1 voor Lebo! Een mooi resultaat!