• Jeugdwedstrijden 4 maart: ” Broers nemen hun team op sleeptouw”.

  12 mrt 2023
 • Jesse Mulder (JO10) helpt tegenstander overeind
 • (foto’s JO11 kampioenschap en JO10 in fotoalbum)

  Oefenwedstrijd MO meisjesteam:

  In navolging van de eerdere succesvolle oefenwedstrijd tegen VCK MO11-1 hebben de meiden uit de JO10-1, JO10-2, JO11-1, JO11-2, JO12-2 en 's Heer Arendskerke JO11-1 in een gezamenlijke gelegenheidsteam op donderdagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Luctor/Heinkenszand MO11-1. In totaal hadden we 13 meiden uit dus 6 verschillende teams in te passen. Om al te veel gepuzzel nog net voor de wedstrijd te voorkomen hadden we vooraf navraag gedaan of we 9 tegen 9 konden voetballen en hadden we vooraf navraag gedaan bij de verschillende coaches wat de normale posities van de meiden zijn. 

 • De puzzel voor de eerste 3e kwarten (met steeds 4 andere meiden als wissel) was dus al voor de wedstrijd gelegd, wat voor iedereen gelijk duidelijk bood.

  Ook qua aantal supporters hadden de meiden niet te klagen, want van iedereen was minimaal één ouder aanwezig. Na een korte warming-up van 5 minuten begonnen we goed aan de wedstrijd. Het ging gelijk op, waarbij wij in de beginfase iets de overhand hadden. In het eerste kwart vielen geen doelpunten, mede dankzij het goede uitkomen van onze keepster Suzanne bij een 1 op 1 situatie.

  In de eerste time-out dus 4 wissels doorgevoerd en aangegeven dat we qua veldbezetting echt goed op de aangewezen positie moeten blijven voetballen. Voor de JO10 speelsters was het soms ook weer even wennen om op een half veld te voetballen. In het tweede kwart bleef de wedstrijd gelijk opgaan en wederom werd er aan beide kanten niet gescoord. M.a.w. een 0-0 ruststand. In de rust aangegeven dat het op zich goed gaat, maar dat we soms wel iets minder 'verstoppertje' moeten spelen. Oftewel bewegen zonder bal en van achter je tegenstander weg bewegen om aanspeelbaar te zijn. Bij aanvang van de 2e helft stonden de 4 meiden wissel die nog niet gewisseld waren. De wisselspeelsters werden steeds netjes warm gehouden door de vader van Merel, die met de wisselspeelsters gewoon wat door voetbalden. In het begin van de tweede helft werd Luctor/Heinkenszand iets sterker en kwamen we met 1-0 achter. Nadat we vervolgens ook nog met 2-0 achter kwamen rechten onze meiden de rug en kwam de 'wij willen niet verliezen mentaliteit' boven drijven. Nadat Imke via een afstandsschot voor de aansluitingstreffer had gezorgd kwam het venijn en het geloof helemaal terug in het team en werd er geknokt voor iedere bal. Via nog enkele aanvallende wissels op het eind scoorde Lizzy één minuut voor tijd de meer dan verdiende 2-2 gelijkmaker. Dit was ook gelijk de eindstand. Al met al een leuke wedstrijd met een prima resultaat, mede te bedenken dat het een mengeling was uit 6 verschillende teams.

  JO07

  Jo7-1 Lebo -jo7-1 kloetinge 4-2

  Jo7-1 Lebo- jo7-1 luctor 10-0

  Jo7-1 Lebo-jo7-1nieuwland 3-2

  Jo7-1nieuwland -jo7-1kloetinge 7-4

  Jo7-1 Nieuwland-jo7-1luctor 7-0

  Jo7-1kloetinge -jo7-1luctor 4-0

  JO08

  Vandaag weer eens een thuiswedstrijd na heel wat keren uit op pad te zijn geweest. Door veel zieken (beterschap) precies genoeg om te starten. Stijn, Silvan, Senn, Jari, Nejc en Fauve gingen dan ook vol goede moed de wei in. We begonnen scherp aan de wedstrijd wat resulteerde in een aantal mooie kansen die er helaas niet in gingen. We waren aan Zeelandia gewaagd en het spel ging dan ook goed gelijk op. Toch was het Zeelandia die fortuinlijk door een puntertje en een rollertje langs de keeper op voorsprong wisten te komen. Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. De eerste 10 minuten waren voor ons, maar de bal ging er niet in. Fauve hield er een paar ballen mooi uit, maar kon ook niet voorkomen dat de 0-3 en 0-4 op het bord kwamen. Dat was ook direct de eindstand. Allemaal goed jullie best gedaan, alleen we moeten beter opletten dat we niet allemaal bij elkaar blijven staan in het veld, want dan wordt het wel heel makkelijk om een gesprek aan te gaan terwijl de tegenstander voorbij rent.

  JO07-3

  Jo7 3 mocht vanmorgen afzakken naar Colijnsplaat voor drie wedstrijdjes tegen Colijn, Heinkenszand en wolphaartsdiijk. Helaas door een aantal zieken, waren we met drie: Lola, Danea en Deborah. Elk wedstrijdje kregen we een speler van de tegenpartij erbij. De meiden hebben goed hun best gedaan, helaas konden ze niet voorkomen dat we drie keer tegen een nederlaag aanliepen. Volgende week weer een kans.

  JO08-2

  Sjo8-2 mocht vandaag tegen HKW21. We vertrokken met 6 spelers omdat Fauve bereid was met sjo8-1 mee te gaan, die door zieke helaas maar 5 spelers hadden. Opstelling : Lars (goal), Luuk en Jesse (voorin), Sanne (midden), Djordun en Milan (achterin). We begonnen Sterk waardoor we al binnen 1 minuut op voorsprong kwamen door een goal van Jesse (0-1). Door de goal was de tegenstander wakker geschud en maakten met een prachtige goal de gelijkmaker (1-1). Wij bleven lekker voetballen en speelden goed over. HKW had het lastig maar kregen ook kansen. Gelukkig wist Lars al die ballen uit de goal te houden. Door goed verdedigend werk van Djordun en Milan kwam de bal via Sanne, Luuk en een speler van HKW, voor de voeten van Jesse terecht. Jesse kon zo doorlopen naar de Goal en tikte die op mooie wijze langs de keeper (1-2). Beide teams waren aan elkaar gewaagd maar het lukte Jesse toch om de 1-3 te maken.

  2e helft, altijd lastig voor de jo8-2. Er was een keepers wissel gedaan, Sanne onder de lat en Lars op het midden. Helaas hadden wij een zwakke start van de 2e helft, waardoor HKW zonder enige moeite de 2-3 en de 3-3 wisten te maken. Gelukkig wisten wij ons te herpakken maar konden we niet voorkomen dat de 4-3 viel. Ons team was gemotiveerd en wilde niet verliezen. Jesse, Luuk en Milan kregen nog een paar goede kansen maar de keeper van HKW wist die allemaal te pakken. Met nog 5 min op de klok wist Jesse toch de bal in het net te krijgen (4-4). Beide teams wilden graag winnen en hebben tot de laatste seconde daar alles aan gedaan. Eindstand 4-4. Toppers, uitstekend gevoetbald. Op naar volgende week.

  JO10-2

  Broers nemen hun team op sleeptouw. Die Broers dat zijn Abel en Evan en hun team dat is de jo10-2. Om 09.30 uur moesten ze spelen in Middelburg tegen Zeelandia jo10-6. De wedstrijd begon tam alsof niet iedereen wakker was of met zijn gedachten ergens anders was. Daarom kwamen we onnodig met 1-0 achter. Gelukkig was het Tijne die met een schot de 1-1 maakte. Stand weer gelijk maar niet voor lang. Opnieuw waren we niet wakker 2-1. Lebo kond dus weer in de achtervolging. Tijne zorgde voor de 2-2. We kregen nu een beetje grip op de wedstrijd en Abel maakte de 2-3 wat ook de ruststand was. Samen besproken dat we echt wakker moesten worden en feller in de duels moesten zijn. In de tweede helft ging het spel op en neer met mooie acties maar soms ook hele gevaarlijke acties voor eigen goal. Beide teams scoorden 2x in de tweede helft wat nog voor een spannende laatste minuut zorgde in de verdediging van Lebo. Gelukkig hielden we stand en konden we de overwinning mee naar huis nemen. De één ging na de wedstrijd naar bed de ander naar een optreden van een illusionist. Eindstand 4-5 voor Lebo.

  JO10-1  (foto’s in album)

  De Jo10,1 moest vandaag thuis tegen SVOD jo10,2. We moesten het vandaag doen zonder Merel en Milan. We hadden het betere van spel toch kwamen we weer 0-1 achter. Zowel onze keeper als die van Svod heeft een drukke eerste helft gehad maar beiden waren erg goed aan het keepen. De rust stand was 2-2 door. Eerste helft was toch zoeken omdat we gewend zijn aan onze verdedigers Milan en Mats. Als een van deze 2 er niet is merken we dit aanzienlijk in ons spel. Gelukkig was de 2 de helft een stuk beter en hadden we veel kansen maar de keepster van Svod bleef haar goal zeer goed verdedigen. Het was spannend tot de 6-4 daarna scoorden we nog 3 keer en was de wedstrijd klaar. Dit kwart zijn we veel beter gaan voetballen en dat blijkt ook uit de resultaten op een wedstrijd tegen de Noormannen alles gewonnen. Nu zijn we terug in de 4de klasse hopelijk kunnen we ook daar onze draai vinden.

  JO12-2

  De jo12-2 thuis tegen de Meeuwen. De Meeuwen stonden bovenaan dus van tevoren aangegeven dat het een zware pot zou worden maar omdat we er al vaker tegen gespeeld hebben ook gezegd dat we gelijkwaardig zijn. We waren helemaal compleet en starten met 9 spelers aan de wedstrijd.

  Het eerste kwartier waren we de mindere ploeg en kreeg Meeuwen wat kansen. Maar met goede reddingen hield Suus haar doel schoon. Na de time out gingen we steeds beter voetballen en kwamen er ook bij ons wat kansen. Door een intrap van Timo vanaf de zijlijn vloog de bal de goal in(was eigenlijk een voorzet). En nog voor de rust schoot Timo van afstand zijn tweede goal binnen ruststand 2-0. De tweede helft begonnen we dit keer ook scherp dit wil nog weleens anders zijn en we kwamen door een goal van Wessel op 3-0. Hierna een vervelend moment bij onze goal waardoor de Meeuwen scoorde. Maar gelukkig lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en gingen we gewoon door Taimullah maakte de 4-1 en met een mooie assist liet hij ook Wessel zijn tweede maken 5-1 voor Lebo. De tegenstander maakte er nog 5-2 van maar dit was de eindstand.

  Heel goed gewerkt met elkaar en hebben in dit kwart van het seizoen een gedeelde tweede plek behaald samen met de Meeuwen.

  JO14

  Afgelopen zaterdag speelde de JO14 de beladen uitwedstrijd tegen Nieuwland JO14-1. Normaal gesproken een lastig potje maar deze keer niet. Met een compleet team gingen we gemotiveerd de wedstrijd in. Na de nodige aanvallen werd Vince diep gestuurd door Szymon en hij tikte de bal binnen voordat de keeper de bal dacht op te rapen. Binnen 10 minuten stond het al 0-3 door een mooie schuiver van Valero en nog een doelpunt van Vince. Helaas stonden tegenover deze doelpunten een legio aan gemiste kansen. We gingen rusten met 0-3 terwijl we eigenlijk al de dubbele cijfers hadden kunnen bereiken. Na rust zelfde beeld, veel kansen en weinig doelpunten. Werd uiteindelijk “maar” 0-5 terwijl een PEC Zwolle resultaat mogelijk was geweest. Uiteindelijk heeft Lars 1 schot tegen moeten houden. Hopelijk kunnen we deze reeks vasthouden want er komen een paar moeilijke potjes aan.