• Winterse ochtenblik
 • JO9-3 (uit in Goes tegen SSV JO9-5)

  Op een wit kunstgras veld mochten we met 6 kids (dus zonder wissels) aantreden tegen de leeftijdsgenoten uit Goes. We hadden met weinig getraind maar dat was gelukkig tijdens de wedstrijd niet te zien. Er werd gepraat, overgespeeld, goed verdedigt en behoorlijk aangevallen. In de eerste helft kwamen we snel 1-0 achter, via Milan werd het snel 1-1 en 1-2. Even later volgde de 2-2 van de tegenstander. Vlak voor rust was het weer Milan die zorgde voor de 2-3 en 2-4. 

 • In de tweede helft met wat meer zon en meer zin in het spel ging het weer verder zoals de eerste helft. Na een paar mooie aanvallen zeker via Danilo die zijn handschoenen had overgedragen aan Tyson. Lars maakte uiteindelijk met een mooie solo de 2-5. Na nog een paar aanvallen maakte Danilo de 2-6. Vlak voor tijd werd het nog 3-6 en 4-6! Al met al een mooi begin van 2024, super gedaan! 

  JO09-1

  08.30 uur aftrappen in Middelburg tegen Zeelandia JO9-5. Het is koud en het veld is wit van de vorst. Andere klasse en dus aftasten wat voor tegenstander we gingen treffen. De opdracht was eerst positie houden, oog voor elkaar en scoren als er ruimte kwam. Iedereen pakte zijn taak goed op. Het werd een gelijkwaardige wedstrijd daar we met 3-3 gingen rusten. Ondanks een slap begin na rust wisten we met samenspelen en hard werken voor elkaar toch een 5-6 overwinning te boeken. Spannende wedstrijd met grotendeels goed voetbal. Goed gedaan allemaal. Doelpunten: Senn 3x, Nejc 2x en Jari 1x

  Zeelandia MO10-1 - SJO MO10

  De eerst wedstrijd als MO10 was even wennen. Het 1e meidenteam van Zeelandia was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. De meiden hebben hard gewerkt en goed hun best gedaan. Als we iets geconcentreerder kunnen spelen komt het helemaal goed. Na een 5-0 rust stand kwamen we goed terug door 2 mooie doelpunten van Jayda tot 6-2. Daarna mocht de tegenstander nog een paar keer scoren. Eindstand 9-2.

  LEBO JO8-1-de westkust 1-8

  SVOD Jo8- LEBO JO8-2 18-1

  JO12-1 uit tegen Zaamslag JO12-1: na heel veel appen en bellen toch nog met 8 op pad. De griep had ons vandaag behoorlijk klem. Dankzij Orian die ons als keeper aanvulde dus toch nog 8. Een onbekend team voor ons, de gebruikelijke opstelling toegepast en van start. Na 7 minuten trof Stan met een hard schot het net van Zaamslag 0-1. We waren ruim het bovenliggende team in het eerste en 2e kwart. Het 2e doelpunt kwam van Luca, het werd door een eigen speler van Zaamslag ingetikt. Zaamslag bleef wel voetballen. Ruststand was 2-4 in ons voordeel, winst was zeker haalbaar. Na rust maakten we er zelfs nog 2-5 van. We bleven redelijk stabiel maar Zaamslag bleef erin geloven, we gaven achterin te veel ruimte weg, ze kwamen gelijk tot 5-5 in de laatste 6 minuten. Het werd wat feller onderling in de duels en we hadden wat pech met een binnenkant paal van Nick die er net uit kaatste, gelukkig raakte Bart wel het net 5-6 met nog 3 minuten! Je zou zeggen nu zijn we er, maar een doorbraak van Zaamslag en met 2 balletjewachters maakten ze in de laatste minuut nog 6-6. Toen was het op. Gelukkig nog een punt maar de winst was helaas weg. Dit leidde tot wat gemopper onderling wat we de volgende keer niet meer willen horen…

  Vandaag speelde de Mo 11 een thuiswedstrijd tegen MOC in Lewedorp. Op papier een tegenstander waarvan we moeten kunnen winnen aangezien we in het vorige kwart er ook ruim van gewonnen hadden. We begonnen de wedstrijd met 8 tegen 8 omdat wij er gewoon niet meer hadden! Iedereen moest dus een hele wedstrijd spelen. Gelukkig hadden we snel het overwicht op het veld maar was MOC ook gevaarlijk. Het duurde dan ook best lang voordat we het eerste doelpunt maakten. Het was Merel die het net wist te vinden. Door deze goal werden we sterker en konden we voor de rust nog 2x scoren. Sanne en Mila waren de gelukkige. Met een 3-0 stand gingen we rusten. Op zich niets aan de hand maar we mochten niet verslappen want MOC had een aantal goede speelsters voorin. Gelukkig gingen we de tweede helft verder zoals in de eerste helft. Tijne wist 2x het doel te vinden en Merel maakte haar tweede goal van de wedstrijd. We konden dus gecontroleerd de wedstrijd uit spelen. MOC wist ook nog een keer de bal achter Faylize te krijgen waardoor de eindstand op 6-1 uit kwam. Wij als leiders zijn trots op jullie hoe jullie als team deze wedstrijd hebben gewonnen. Volgende week een zware wedstrijd uit naar Krabbendijke.

   Voor de jo13 stond een uitwedstrijd tegen Zaamslag/Vogelwaarde op het programma. We waren wat aan de late kant dus even een korte warming up. Helaas was Quinn wat misselijk van de autorit dus moesten we snel het een en ander wisselen voor het begin van de pot. Over de hele eerste helft valt weinig te vertellen het was heel matig van onze kant. Totaal geen inzet en we kwamen geen enkele keer in de buurt van de goal van de tegenstander. De tegenstander zette goed druk en scoorde 2 keer. In de rust aangegeven dat we echt meer inzet moeten tonen omdat we anders met ruime cijfers zouden verliezen. Gelukkig gebeurde dit in de tweede helft wel en begonnen we aardig. Helaas zonder doelpunten maar de inzet was een stuk hoger. De tegenstander kwam nog wel twee keer tot scoren wat resulteerde in de 4-0 nederlaag. Volgende keer inzet vanaf minuut 1 en beter in onze posities lopen. Op naar volgende week

   JO10-2 - Dauwendaele JO10-2

  Vanochtend thuis op het Lewedorpse veld voor onze eerste wedstrijd zonder de meiden tegen een gemengd team van Dauwendaele. Jens was ziek (beterschap, jongen), gelukkig kon Sam (JO9-2) ons helpen. Vooraf meegegeven goed op onze positie te letten, gelijk om te schakelen bij balverlies en te blijven focussen. Na de aftrap volgde al vrij snel een reeks doelpunten voor ons, waarvan invaller Sam de eerste kon opschrijven. Bij 5-0 gingen de kopjes bij de tegenstander hangen en schoof de tegenstander een extra speler het veld in, zodat we wat meer tegenstand kregen en het wat meer aan kwam op goed voetbal. Dat lukte bij vlagen aardig. Ook de tegenstander kon vaker gevaarlijk zijn, waardoor ze er wat meer vertrouwen in kregen en ook een keertje konden scoren. In de rust gewisseld van positie en de verdediging mee gegeven goed op te letten op wachtende aanvallers tussen hen en de keeper. In de tweede helft waren we aan het begin de focus een beetje kwijt, maar we herpakten onszelf goed, waardoor we toch de bovenliggende partij konden blijven. Al met al niet het beste voetbal, wel een leuke pot, voor iedereen leerzaam, een ruime winst en voor de tegenstander een opsteker, ze hadden nog niet kunnen scoren dit seizoen volgens de trainer. Eindstand 9-5, met voor alle onze spelers 1 of meerdere doelpunten.

  De JO16 begon fase 3 tegen SSV met precies 11 man (1 blessure, 2 werken). Van deze 11 waren er ook nog eens 3 erg ziek geweest. Maar goed dat is zoeken naar excuses. Feit blijft dat de 11 geknokt hebben voor elke meter, soms met goed voetbal en soms gewoon niet!!! Maar ze bleven gaan en ondanks dat SSV een aantal grote kansen kreeg, hielden ze de 0. Helaas zorgde SSV er ook voor dat wij niet scoorden. De brilstand was dan ook het gevolg. 

  Vandaag stond voor mo17-2 de wedstrijd tegen VCK mo17 op het programma, of was het mo19 gezien een aantal dames zelf met de auto aangereden kwamen?!? We zaten wat krap in de speelsters, dus een voordeel dat VCK een 9-tal is, en we dus 9 tegen 9 konden spelen. Na een warming-up waarin met afronden veel doelpunten werden gemaakt en Fenna goed was getest konden we van start. Na een sterk begin waarin we nog niet echt tot kansen kwamen was het daarna VCK die een aantal keer gevaarlijk voor ons goal kwam. Toch lukte het Saar na een tijdje om na een goede voorzet de bal binnen te schieten. Na een paar minuten liet ze zien dat ze goed wakker was, en onderschepte ze een doeltrap en schoot de 2-0 binnen. Helaas kon VCK profiteren na een misverstand in onze verdediging, 2-1. Niet veel later maakte Saar, na een mooie aanval haar 3e! Er volgde nog een aantal kansen, maar als je ze er zelf niet in schiet wordt er vaak aan de andere kant geprofiteerd. En dat was nu ook het geval, 3-2 met deze stand gingen we rusten. In de rust vooral complimenten uit gedeeld, er werd gevoetbald én fysiek goed weestand geboden, iets wat we niet altijd zien. De tweede helft hadden we de luxe van een wissel, omdat Chloë na haar eigen wedstrijd aan was gesloten, THX! We kwamen goed de kleedkamer uit en Romi wist twee keer het net te raken, na mooie aanvallen. Fien wist ook het net te vinden en maakte 6–2. VCK deed nog iets terug en maakte 6-3, na wat onhandig balverlies. Daarna kwam ze er niet meer aan te pas, Dana, Chloe en Anouk haddden goed het slot erop. Zo goed dat één van de speelsters van VCK wel erg gefrustreerd raakte en door de goed leidende scheidsrechter werd verzocht te wisselen om een schoppartij te voorkomen. Het laatste kwartier kwamen Milou en Natasja en paar keer goed door op de flanken. Saar kwam 1 op 1 met de keeper en maakte koelbloedig de 7- 3. Evi had nog kansen op de 8-3 maar helaas houden we die van haar te goed, jammer want ze had het zeker verdiend een goaltje mee te pikken! Al met al een goede wedstrijd van mo17, met als aandachtspunt geen cadeautjes meer weg te geven.

  Vandaag stond voor de MO13-1 de uitwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg MO13-1 op het programma. Een voor ons bekende tegenstander, waarbij de vorige twee ontmoetingen beiden in een 1-1 eindstand waren geëindigd. We misten met Sam en Esmee vandaag twee van onze fysiek sterkere speelsters en moesten dus ook noodgedwongen wat improviseren op de mid-midposities. Na de warming-up de meiden nog even op scherp gezet, want de focus was nog niet helemaal daar waar hij moest zijn. We begonnen de wedstrijd met Jet als aanvallende mid-mid en Sharon (voor de allereerste keer) als verdedigende mid-mid. Een positie die ze gelukkig prima invulde. De eerste 10 minuten was Zeelandia Middelburg voetballend iets beter, zonder dat ze echt grote kansen creëerden. In de 11e minuut kwamen wij echter door goed druk te zetten van Jet op de keeper toch ineens met 0-1 voor. In de 15e minuut kregen we de eerste tegenslag te verwerken door een spierblessure van Suzanne en hadden we na het inbrengen van Marly geen wisselmogelijkheden meer over. Dit terwijl Zeelandia Middelburg er met 4 wissels rustig op los kon wisselen. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, waarbij het voor ons af en toe goed opletten was voor hun snelle buitenspeelsters. In de 27e minuut kregen we echter een wat discutabele vrije trap tegen en mede door te twijfelachtig ingrijpen achterin stond het ineens 1-1. Gezien het totale speelbeeld van de eerste helft was dit echter wel een terechte ruststand. Nadat in de rust nog wat overbodige kleding werd uitgedaan, wisten de 11 overgebleven meiden dat ze er nog 30 minuten vol voor zouden moeten gaan. In het eerste deel van de tweede helft ging het weer behoorlijk gelijk op, waarbij ook Imke als laatste vrouw een paar keer behoorlijk moest sprinten om in te grijpen. Naar mate de tweede helft vorderde werden wij (door onze goede conditie en enorme onuitputtende werklust) langzaam sterker en kregen wij in de laatste 5 minuten via Marly en Lizzi (met weer een prachtig schot op de lat) nog 3 zeer grote kansen om het winnende doelpunt te maken. Het geluk was deze keer echter niet aan onze zijde, waardoor we ons met een 1-1 gelijkspel tevreden moesten stellen.Ondanks dat bij sommige meiden de teleurstelling na afloop overheerste, kunnen ze wat ons betreft toch echt trots zijn op dit resultaat tegen een goed voetballende ploeg.

  jo10-1

  Gisteren mochten de mannen aantreden in en tegen Arnemuiden Jo10-1. De mannen hadden er zin in en begonnen direct fel aan de wedstrijd. Maar ook Arnemuiden ging mee in het felle, maar correcte spel. Na mooi verdedigend werk van Stan en Jesper, kon Jurre door richting het doel en scoorde de 0-1. Een paar minuten later kon Siem de 0-2 binnenschieten na een mooi voorwerk van Naud. Ondertussen stond Sem heel goed te keepen en kon daardoor een aantal mogelijke doelpunten voorkomen. Na een mooie pass van Roy kon Jurre uithalen en scoorde hij de 0-3. Arnemuiden kon nog wel iets terugdoen aan het einde van de 1e helft en scoorde de 1-3. Na de rust gingen de mannen weer verder met hun goede spel. Na een pass van Jurre over het hele veld, kon Naud de bal meenemen en de 1-4 binnenschieten. Niet veel later kon Jurre uithalen en scoorde hij de 1-5. Na goed verdedigend werk van Isa en Jesper kon Roy ook nog zijn doelpunt maken en scoorde hij de 1-6. Arnemuiden kon ook in de 2e helft nog iets terugdoen en scoorde de 2-6 l. Vlak voor tijd dribbelde Jurre nog naar het doel van Arnemuiden en kon de 2-7 binnentikken. Dat was tevens ook de eindstand. Het was een goed begin van fase 3. De mannen speelden een goede wedstrijd met veel strijd. Ze speelden goed over en wilden ook voor het team werken. We zijn weer trots op de mannen!