• MO11 kampioen
  • Het was een vreemde zaterdagmorgen. Bijna alle wedstrijden werden afgelast vanwege........, jawel, de vele regen. Toch mocht gelukkig de MO11 afreizen naar Roosendaal. Belangrijk, want kampioen worden is toch iets wat je niet snel vergeet. Ook de MO13 kan terug kijken op een mooi voetbalseizoen. In alle fases eindigen in de top 3, en ook dus 3e van Zeeland. De verslagen:

Gaat het door of gaat het niet door, dat was de vraag vanmorgen voor de Mo 11 want de laatste competitiewedstrijd van her 4e kwart stond op het programma tegen BSC uit Roosendaal. Om 08.15 uur ging het licht op groen. We konden spelen. We vertrokken uiteindelijk met 8 auto's uit Lewedorp richting Roosendaal om daar het kampioenschap op de halen.

• Wij als leiders wisten dat dit al binnen was maar we wilden het in stijl afsluiten met een overwinning.  Dit gebeurde ook. BSC staat onderaan in onze competitie. Hierdoor zijn we eigenlijk de gehele wedstrijd niet in de problemen geweest.  Met de rust hadden we een mooie 0-2 voorsprong die we in de tweede helft hebben uitgebouwd naar een eindstand van 0-6. De doelpunten maaksters waren 2x Tijne, 2x Kiki, 1x Asmara en 1x Mila.

Na afloop gingen het dak er af. De ouders die waren meegereisd hadden toeters, een spandoek en muziek meegebracht om het feest te vieren. Wij als trainers hadden voor alle dames een medaille en natuurlijk een beker voor het hele team geregeld. Het feestje ging in de kleedkamer nog even verder. Ouders en trainers gingen nog even napraten in de kantine. Rond 12.45 uur was iedereen uit de kleedkamer en gingen we terug gingen Zeeland.  Dit was een mooie afsluiting van dit voetbal seizoen.

Vandaag mochten we ons als MO13-1 gaan meten met het beste MO13-team van Zeeland, zijnde Kloetinge MO13-1. Voor ons stond er naast de eer niets meer op het spel, daar we vorige week onze doelstelling (top 3) reeds hadden bereikt. Voor Kloetinge was dat anders, daar zij zich bij winst op ons tot kampioen konden kronen. De wedstrijd vond plaats op het hoofdveld van Kloetinge, waardoor de trouw meegereisde supporters lekker droog op de tribune konden plaatsnemen. Ook het grote scorebord werd live bijgehouden, waarop het logo van onze SJO prachtig op stond weergegeven.

Voor de wedstrijd aangegeven dat we enkel met veel inzet het Kloetinge lastig zouden kunnen gaan maken. We begonnen de wedstrijd goed en er ontstond een mooi gelijkopgaand spelbeeld. Kloetinge was voetballend wat beter aan de bal, maar dit werd door ons ruimschoots gecompenseerd met inzet. In de 23e minuut kwamen we door een snelle uitbraak over rechts toch ineens met 1-0 achter. Dit was tevens de ruststand. In de rust de meiden de complimenten gegeven qua werklust (zeker t.o.v. de 1e helft van afgelopen woensdag tegen MZC'11) en dat we zeker nog in de running zijn om een goed resultaat te behalen. Met deze mindset begonnen we dan ook aan de 2e helft. Nadat Jet in de 33e minuut in een één op één situatie met de keepster van Kloetinge (die wekelijks meetraint met Feijenoord!!!) nog faalde, sloeg Jet in de 35e minuut in een vergelijkbare situatie wel knap toe en scoorden we de welverdiende 1-1 gelijkmaker. De wedstrijd bleef zich vervolgens gelijkwaardig ontwikkelen. Helaas voor ons kwamen we in de 46e minuut enigszins onnodig met 2-1 achter door wat twijfelend ingrijpen achterin.

We bleven er vervolgens hard voor werken en kregen nog enkele kleine kansjes, maar mede door het inbrengen van een extra verdedigster zette Kloetinge de boel achterin helemaal dicht en bleef het helaas 2-1.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken mocht Kloetinge zich tot de welverdiende kampioen van de 3e fase kronen, maar kregen ook onze meiden een terecht en welverdiend applaus van de meegereisde supporters. Als coaches kunnen wij niet anders dan supertrots zijn op hetgeen onze meiden dit seizoen hebben gepresteerd:

3x top 3 (van de 25 ploegen) van Zeeland!!!