• Jeugdwedstrijden 23 november: " ... slim te spelen en wat tijd te rekken".

  27 nov 2019
 • De wedstrijdverslagen van de jeugd geven altijd een passend beeld hoe een wedstrijd is verlopen. De schrijvers zijn eerlijk in hun woorden, zoals "beetje tijd rekken" of "onterechte vrije trappen". 

  JO09
  Weer door de tunnel! JO9 ging dit keer naar Axel. We moesten vroeg uit bed want we vertrokken al om 08.00 uur. Aangekomen daar wilde de leider van Axel graag 7 tegen 7 spelen. Wij vonden dat goed omdat wij er ook 7 hadden. Eric is nog steeds geblesseerd en Joep was afwezig. De wedstrijd begon en de eerste kans was voor Axel en direct een doelpunt. Lebo ging opzoek naar de gelijkmaker en dit kwam vrij snel. Nathan schoot de bal in het doel. Lebo bleef aandringen en wilde nog een keer scoren. Luca maakte de 1-2. We hadden de verdiende voorsprong te pakken en maakte nog een goal voor de rust. Het was opnieuw Nathan die scoorde. Na de rust waren we wel in de aanval maar maakten we geen goals. Axel had een uitval en scoorde wel 2-3. Daarna ging Lebo opnieuw in de aanval en Lars schoot de bal van ver hoog in het doel. Daarna verzwakte Lebo een beetje en kreeg Axel kansen en maakte nog 2 goals 4-4. Er was nu nog weinig tijd om de spelen. We gingen snel weer in de aanval om de overwinning binnen te halen en dat lukte. Luca schoot de bal in de korte hoek binnen 4-5. Direct na de aftrap was het einde wedstrijd. Een mooi overwinning op een goede tegenstander. Ook nog complimenten voor trainers/ouders van Axel.
 • Tijdens de rust was de bidon van keepster Veronique kapot gemaakt. Na de wedstrijd werd, nadat de “dader” bekend was, geld ingezameld. Prima opgelost. 

  JO11-1
  De koploper op bezoek, dat wordt een stevige kluif.En inderdaad dat werd het.De eerste helft was een spannende, ondanks dat de tegenstander sterker was, gaven we goed tegengas.Wat kansen over en weer, en een strijdlust van onze kant om van te smullen.Er werd keihard gewerkt voor elke meter op het veld.Maar aan het einde van de eerste helft wisten de noormannen dan toch te scoren. Ruststand 0-1.Tweede helft het zelfde laken en pak, maar nu wist de tegenstander er toch meer in het doel te krijgen, we bleven strijden om een tegengoal te scoren, maar dat lukte steeds nét niet.Uiteindelijk een iets geflatteerde uitslag van 0-7.wat het team vandaag heeft laten zien was prachtig.Dat we nu weer verloren hebben doet er niet toe.De instelling die het team heeft laten zien was de juiste.Voor elke bal willen gaan en doorgaan tot het einde.Trotse ouders en trainers

  JO08
  Jo8 tegen Apollo uit, vroeg op pad, om 8.45 uur spelen, iedereen had er zin in jurre startte weer op het doel hij is de laatste weken lekker aan het keepen, deze week positiespel wat extra getraind en je ziet dat dit wel wat effect heeft. We waren erg aan elkaar gewaagd over en weer best wat kansen, de keepster van Apollo was een tijger die flink wat afhield. Door een ongelukje maakten we helaas een eigen doelpunt en kwamen we op achterstand, Apollo drukte daarna steeds wat meer en met een hard schot scoorden ze 2-0. We bleven ondanks de kleine achterstand lekker doorvoetballen, goed verdedigen en hard werken, sharon heeft een paar gevaarlijke aanvallen weten te stoppen, iedereen deed goed mee. Quinn maakte vanaf links zelfs een paar mooie schijnbewegingen waarna we mooie kansen creëerden. Uiteindelijk scoorde Nick uit een mooie aanval waarin goed werd overgespeeld 3-1. Het was een mooie spannende wedstrijd om naar te kijken, op de volgende!
   
  JO12
  Na de nipte nederlaag van vorige week trokken de titanen van de onder 12 vandaag weer ten strijde. Tegenstander van vandaag, De Bevelanders. Bevelanders stond voor deze speelronde 1 puntje boven ons, dus bij een overwinning kunnen we goede zaken doen. Na 5 minuutjes vertraging (tegenstander stond op Lewedorp) konden we om 5 over 10 toch van start. Het eerste kwartier bleek waarom de tegenstander een plekje boven ons stond. Wij hadden het balbezit, maar zij de kansen. Tussenstand na het eerste kwartier, 2-0. Waarbij Neline nog een hele goede redding maakte om de 3-0 te voorkomen. Voor het tweede kwartier 5 frisse wissels die erin kwamen en wat bemoedigende woorden. Gelukkig pakte dit goed uit want we gingen de siroop opzoeken met een 2-2 ruststand, door 2 hele mooie goals van Vince. Na rust bleven we de tegenstander goed onder druk zetten en gaven we de tegenstander geen moment de kans om te draaien. Dit leidde tot de 3-2 van Yannick nota bene gescoord met zijn chocoladebeen. Het laatste kwart hebben we de wedstrijd goed over de streep getrokken. Iedereen knokte voor wat die waard was, wat zelfs nog een kleine blessure betekende voor Kaj. Door de laatste 5 minuten slim te spelen en wat tijd te rekken, konden we eindelijk eens een gelijke wedstrijd toch winnen. Iedereen speelde een super partij! Hopelijk kunnen we dit nog 3 wedstrijden doortrekken.
   
  JO15
  Vandaag wedstrijd tegen de Bevelanders De eerste helft was het 0-0 het ging gelijk op met een penalty die gestopt is door Wessel met een mooie redding. In de tweede helft waren de Bevelanders iets sterker maar met een struikelende assist door Jesse maakte sem de 0-1. Helaas duurde het niet lang door een onterechte vrije trappen stonden we toen 2-1 en eindigde de wedstrijd met 2-1.
   
  JO11-2
  Maandagavond een lichtwedstrijd tegen Breskens. Wegens een tekort aan spelers bij de tegenstander afgesproken om deze wedstrijd op een traningsavond af te werken. Na een sterke pot voetbal afgelopen week nu maar eens proberen om die goede lijn door te zetten. Dit hebben we dan ook onze spelers mee gegeven. Doordat we een gastspeelster (Chantal) van de JO11-1 hadden zijn we iets anders in opstelling begonnen als normaal. Dit pakte de eerste helft goed uit de druk en het storen van onze kant was groot en daar had de tegenstander eigenlijk geen antwoord op. We kregen de eerste grote kans dan ook snel. Maar helaas geen doelpunt. Later na goed doorgaan van onze kant dan toch de bevrijdende 1-0 zeer verdiend. We bleven lekker werken met z’n allen en door goed doorzetten aan de rechterkant viel zowaar ook de 2-0. Een zeer sterke eerste helft waarbij de tegenstander niets had te zeggen. In de rust wel er op gehamerd dat er nog een helft was en we er nog niet waren. De tweede helft begon eigenlijk nog vrij goed met een snel doelpunt in de eerste minuten 3-0. Je zou zeggen dan is de wedstrijd gespeeld normaal gesproken maar je moet wel blijven werken en strijden met z’n allen. Dat werd hoe langer de tweede helft duurde vergeten waardoor de tegenstander steeds meer vleugels kreeg en zeker na de 3-1 en snel daar op volgend de 3-2 gingen ze er echt in geloven. Wij waren dat geloof toch wel een beetje kwijt. Zeker toen ook de 3-3 er in viel. Jammer dat je zo de wedstrijd als het ware weg geeft geheel onnodig maar goed dan nog strijden voor een punt of toch nog een doelpuntje erbij maar helaas viel hij voor ons niet goed en moesten we ook de 3-4 incasseren. Met nog een paar minuten op de klok een paar sterke aanvallen van onze kant die prima verdedigd werden door de tegenstander. Zelfs een keurige corner in de laatste secondes kon ons niet meer redden. Dit deed echt wel een beetje pijn om zo een voorsprong weg te geven. We doen ons zelf daar echt mee te kort. Wij moeten het hebben van knokken tot de laatste minuut maar ook met z’n allen. Hopende dat dit weer een wijze les is geweest. Zaterdag uit naar Sluiskil zal het nog beter moeten als de eerste helft hopelijk ziet iedereen dat in. Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO11-2G - Brekens JO11-1 3-4.