• Jeugdwedstrijden 20-11: QR-code, sinterklaasstress en Bløf.

  25 nov 2021
 • JO07, met leider Roderick en Mike
 • Het was het 1e weekend, waarbij er, door de coronamaatregelen, geen publiek aanwezig mocht zijn. Daarnaast ook dus controle van het coronoa-toegangsbewijs, bij bezoek aan kantine en kleedkamer. Toch verliep alles prima, met complimenten aan alle aanwezigen. Gelukkig kunnen de wedstrijden voor de jeugdspelers wel doorgaan, onderstaand (bijna) alle verslagen van de jeugdteams, waaronder ook de MO15, uitkomend onder Arendskerke.

  JO08

  Vanochtend uit tegen 's-Heer Arendskerke JO8-1. We trapten om half 10 af met een compleet team. Teije maakte zijn debuut als keeper in de eerste helft. 

   

 • Hij kreeg het vrij snel druk, maar deed het erg goed en wist een heleboel ballen te keren. De rest van het team moest, wellicht door Sinterklaasstress, erg wennen aan de tegenstander. Na in de time-out besproken te hebben dat het wel belangrijk is dat we allemaal meedoen liep het wel beter en konden we toch een aantal keer gevaarlijk zijn voor het doel van de tegenstander. Doordat we verrassend veel terugspeelden door het midden kon de tegenstander gemakkelijk scoren en begonnen we met een flinke achterstand aan de rust. In de tweede helft kwamen we nog een aantal keren goed voor het goal van de tegenstander, maar kon er niet gescoord worden. Jolien keepte in de tweede helft en ook zij wist een boel ballen te keren. Ons enige doelpunt kwam van Matthijs, maar viel helaas in eigen goal. Om één of andere reden werd de bal door ons steeds terug i.p.v. naar voren gespeeld. Eindstand 18-0. De penalty serie werd wel overtuigend door ons gewonnen met een paar hele strakke ballen van eigenlijk iedereen en een paar mooie reddingen van Luca die de penalty serie keepte. Ondanks alles had bijna iedereen het toch naar de zin gehad en dat is het belangrijkste.

  JO09

  Vanmorgen vertrok de JO9 al vroeg naar Krabbendijke om daar tegen de MO9 te voetballen. Omdat er een paar meisjes afwezig waren deden er een paar jongens mee, het was dus geen compleet meidenteam waar we tegen moesten voetballen. Wij waren wel bijna compleet, alleen onze doelman Emanuel was nog afwezig. We begonnen met Orian als vervangende keeper en het bleek als snel duidelijk dat wij de betere ploeg waren en dat onze keeper het niet druk zou krijgen. We begonnen goed, probeerden de bal rond te spelen wat redelijk lukte en dat resulteerde al snel in een 0-2 voorsprong (beide Aiden). Achterin moeten we nog leren om de bal niet voor het goal weg te verdedigen want daar profiteerde de tegenstander van en werd het 1-2. Voor rust werd het nog 1-3 door een mooie panna van Luuk. In de rust duidelijk gemaakt dat we langs de zijkant moeten gaan voetballen want daar lag de ruimte. In het midden was het best druk. De boodschap kwam goed over en doelpunten werden nog gemaakt door Milan (2x) en Tijne. Ook de penalty’s gingen er allemaal in. We hebben goed gevoetbald, de inzet was ook goed, blijf zo doorgaan!

  JO7-1 (A&B)

  *Hoe zo A & B?*

  Dit komt omdat Koudekerke afgemeld had wegens Corona besmettingen. Wij hebben 2 spelers meegenomen van JO7-2 en konden met 10 spelers dus 2 teams maken. JO7-1A (Nejc, Romy, Stijn, Tyson & Elijah) mochten 3 wedstrijdjes spelen vandaag: De 1e wedstrijd tegen Vlissingen werd met 5-3 gewonnen (doelpunten: Nejc 4x & Romy 1x) , de 3e wedstrijd tegen Middelburg werd met 2-4 verloren  (doelpunten: Tyson 1x & Nejc 1x).JO7-1B (Jolie, Jari, Lars, Sylvan & Nine) mochten ook 3 wedstrijdjes spelen vandaag: De 1e wedstrijd tegen Middelburg werd met 1-5 verloren (doelpunten: Jari 1x), de 3e wedstrijd tegen Vlissingen werd met 3-8 verloren (doelpunten: Jari 3x). De 2e wedstrijd was tegen elkaar, dit werd een leuke wedstrijd met 3-3 gelijkspel (doelpunten: Nejc 2x, Romy 1x, Jari 1x, Jolie 1x & Nine 1x). Na de penalty’s trakteerde Jolie ons nog op wat lekkers voor haar 6e verjaardag! Gefeliciteerd namens ons allemaal!

  JO10

  JO10 had vanmorgen een vroege uitwedstrijd tegen de JO10 van Heinkenszand. We begonnen goed aan de wedstrijd door al snel de 1-0 te maken, maar de tegenstander maakte het voor de 1e time-out gelijk. We waren gewaagd aan elkaar met aan beide kanten een sterke voorhoede. We speelde wat te zwak na elkaar waardoor de ballen onderschept werden en op achterstand kwamen. We konden wel de aansluiting vinden wat een ruststand van 3-2 gaf. Even wat drinken en aangeven dat het iets feller moet en niet te veel moeten twijfelen bij het overspelen, de rust bewaren is voor ons ook nog lastig waardoor we balverlies hebben. Na rust ging het overspelen beter en kregen we kansen. De tegenstander liet ook zijn steekjes vallen wat de wedstrijd spannend maakte en aan beide kanten goals opleverde. 2e time-out was de stand 5-4 en het kon nog steeds, aan beide kanten waren er kansen en goals en was het tot de laatste minuut heel spannend. Lebo gaf nog meer druk in de laatste minuten en kregen nog een paar kansen, in de laatste seconden nog een hard schot van Susanne die op de lat eindigde. Een gelijkspel had zeker verdiend geweest na de inzet van iedereen. Maar bij voetbal weet je nooit hoe de bal rolt en heb je soms wat meer geluk nodig. Eindstand 6-5.

  JO11

  De Jo11 had vandaag een thuiswedstrijd tegen Walcheren. Vorige week hadden we tegen reuzen gespeeld dus iedereen hield zijn hart vast wat er dit keer het veld op zou komen. Het viel dit keer heel erg mee en we bleken best wel aan elkaar gewaagd te zijn. Na een korte warming up stonden we allemaal in de startblokken. We begonnen de wedstrijd heel erg goed en fel. Zelfs zo fel dat Veronique in de rust zei volgens mij zij ze allemaal bang voor mij. En volgens mij waren ze dat ook.

  Wij hadden de eerste helft best wat kansjes en ook de tegenstander die waren net wat scherper in de afwerking. Daarom stonden we in de rust met 0-2 achter. In de rust een goed gesprek en gezegd dat we deze wedstrijd best eens winnend konden afsluiten. En ja hoor direct na de rust maakte Taimulla de aansluitingstreffer. Helaas vergaten we ook een paar keer te verdedigen waardoor de tegenstander uitliep naar 1-4. In de resterende tijd scoorden wij nog een keer opnieuw Taimulla en de tegenstander ook nog 1 keer. Eindstand 2-5. Iedereen heel erg hard gewerkt en ik weet zeker dat dat ook een keer zichtbaar wordt in de uitslag.

  MO13

  Voor mo13 stond vandaag WHS op het programma. Een team waar we de thuiswedstrijd van hadden gewonnen, dus dat was ook het doel van vandaag!  Na een lange blessureperiode was Bente gelukkig weer van de partij, ze speelde als back meteen weer een prima wedstrijd. Ook hadden we vandaag een nieuwe speelster, Eefje, zij had er veel zin in! Vanaf de aftrap begonnen we de wedstrijd een beetje afwachtend, maar al snel merkten we dat we sterker waren dan de tegenstander en zochten meer de aanval. Een mooie combinatie eindigde rond de 17e minuut bij Chantal en zij kon netjes de 0-1 binnen schieten. Vrij snel daarna lukte het om via Natasja aan de rechterkant de aanval op te zetten. Ook deze belandde bij Chantal, die ook de 0-2 binnen schoot. Het leek erop dat we zorgeloos konden gaan rusten, maar vlak voor rust was er een uitbraak van WHS waaruit gescoord werd. De meiden hadden er echter alle vertrouwen in en gingen er in de rust vanuit dat het helemaal goed zou komen. Eefje nam de keepershandschoenen over van Kyana en hoewel ze het wat spannend vond, deed ze het prima. Na rust zagen we het zelfde spelbeeld, en lukt het Jet om te scoren. Kort daarna kreeg Chantal de kans op haar derde doelpunt, dat liet ze zich geen 2x zeggen en scoorde de 1-4. Dat mocht natuurlijk niet meer fout gaan, al heel snel viel de 2-4, maar echt spannend werd het niet meer. Een dik compliment voor alle meiden vandaag, er werd netjes overgespeeld en gewerkt voor en met elkaar!

  De JO9 (verslag nummer 2, zoek de verschillen)

  Vandaag moesten we uit tegen Krabbendijke. Mirella had een felle warming up bedacht en de kindjes hadden er zin in. De tegenstander had 8 kindjes en wilde graag 7x7 spelen. We hadden aan de tegenstander gevraagd of we 2x 30 minuten konden spelen om zo extra lang te kunnen spelen. Binnen 5 minuten stonden we 0-2 voor. Krabbendijke scoorde toen de 2-1. Daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen. In de 2de helft ging Krabbendijke met een speler meer spelen. We speelden goed samen. De eindstand was 1-6. Dit was de eerste wedstrijd met de nieuwe indeling.

  MO15-2

  Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Kloetinge MO15-2 op het programma. Een wedstrijd tegen een ploeg dat nog maar 1 punt gepakt had deze competitie. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het een gemakkelijke wedstrijd word. De meiden begonnen met hoog druk zetten. In het begin lukt dat redelijk goed, alleen in balbezit werd het veld niet breed gehouden waardoor voetballen lastig was. Toch kregen we in de eerste 10 minuten een paar goede kansen, waarbij de goeie afronding ontbrak. Na 15 minuten kwam Kloetinge goed van onder onze druk uit, en kregen zij ook zowaar een goede kans. Gelukkig voor ons was Chloë alert. Paar minuten later zorgde Esmee voor de 1-0 uit een rebound. Voetballend ging het allemaal niet vanzelf en was het rommelig. De bezoekers kregen een vrije trap op een gevaarlijke plek, echter werd deze naast gekeken. 10 minuten voor rust zorgde Esmee na een goede aanval voor de 2-0. En even later ook de 3-0. Dit was tevens ook de rust stand.

  Na rust werd het spel van de blauw-witten toch wat beter, we creëerden weer wat makkelijker de kansen. Alleen tot scoren kwam dit niet. Op het einde van de wedstrijd werd Kloetinge nog een keer gevaarlijk. Wederom stond Chloë goed te keepen. Al met al een verdiende overwinning, maar genoeg aandachtspunten voor de coach. Helaas door het verlies van 's-Heer Arendskerke MO15-1 tegen de Westhoek lijkt het kampioenschap uitzicht. Wel is er hierdoor een mooie kans om na de inhaalwedstrijden een mooie 2e plaats te bezetten. Maar daarvoor moet er nog hard getraind worden. Op naar volgende week dan wacht de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 12 van de competitie RCS.

  JO13

  JO13 mocht naar het Zoutelande van Bløf om tegen de Meeuwen 13-1 aan te treden. Zij waren uit de 3e klasse gedegradeerd terwijl wij juist vanuit de 5e klasse omhoog waren gegaan. We begonnen niet goed aan de wedstrijd en dat resulteerde in wat kleine kansjes voor de Meeuwen. Toen na 10 minuten de 1-0 viel werden we meer en meer tegenstander van onszelf. Boze gezichten, afreageren op elkaar, dingen doen die je niet moet doen en zelfs uit het veld lopen (wat best lastig is als je geen wissels hebt). Ruststand was dan ook 5-1 achter. Gelukkig lukte het om er in de rust weer een team van te maken en met een tactische omzetting probeerden we zo snel mogelijk te scoren. En dat lukte. Zhi zette de laatste man onder druk waardoor hij de bal verspeelde en Milan knap binnen kon schieten. We drukten door en al snel viel ook de 5-3. De tegenstander werd steeds zenuwachtiger en daardoor kregen we nog meer kansen. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker met volop kansen om te winnen. Helaas gingen die er niet in en omdat de tegenstander uit 1 van de spaarzame kansen nog een keer scoorde, verloren we nipt met 6-5