• Jeugdwedstrijden 17 sept.: "Met veel regen in de eerste helft liepen we snel uit naar een 5-0".

  22 sep 2022
 • JO07
 • Na de vele afgelastingen een week eerder, eindelijk voor veel teams de 1e wedstrijd. het is nog even wennen, (makkelijke) afzeggingen, een beroep dan moeten doen op elkaars teams en spelers, puzzelstukjes moeten nog in elkaar vallen. Toch van vele teams (en hopelijk volgen er meer!) de verslagen, ook van de doordeweekse wedstrijden.

   

 • JO8-1

  Onze eerste officiële wedstrijd op een groter veld dan wij gewend zijn mochten we met een aantal flinke buien aantreden thuis (Lewedorp) tegen Terneuzen. Het begin was hoopvol met goed druk zetten naar voor wat binnen 10 minuten resulteerde in een 1-1 stand (goal Milan). De resterende 30 minuten daaropvolgend hebben we (wellicht) door de vele wisselingen (13 spelers hadden we beschikbaar terwijl er 6 mogen spelen) niet echt tegenstand kunnen bieden. Uitslag: 1-14. De penalty’s werden wel vakkundig door de meeste tegen het net geschoten! Ruimte voor verbetering maar een aantal zijn heel erg op de goede weg! Knap gedaan en volgende keer beter!

  JO09-2

  Vanochtend de eerste thuiswedstrijd voor JO9-2 op Nieuwdorp tegen SVOD (Oostkapelle/Domburg). Het hele team was compleet. We deden een goede warming-up, hoewel Liv al bij de opwarming geblesseerd raakte en de eerste helft als wissel doorbracht. Rosalie was tweede wissel en om 09.00 trapten we af met Luca op doel, Matthijs en Jayda in de verdediging, Enzo op het middenveld en Jolien en Norah in de aanval. De tegenstanders leken allemaal wat hoger te zijn dan onze spelers en na enkele minuten spelen bleek dat ze ons niet alleen in de lengte voorbij streefden. Hoewel we allemaal naar competentie goed werk verrichtten konden we niet verhinderen dat de tegenstander op voorsprong kwam. In de time-out kwam Rosalie in het veld en werkten we goed verder. Na rust kwam Liv er in en wisselden Jolien, Luca en Enzo nog, zodat iedereen aan spelen toe kwam. Helaas raakten we gaandeweg steeds meer ontmoedigd (de regenbui hielp ook niet echt) en kon de tegenstander verder uitlopen. Bij de afsluitende penalty serie hebben we onze eer gelukkig nog gered en na een fotosessie in het goal waren we de nederlaag eigenlijk alweer vergeten. Op naar de volgende! Eindstand 0-11.

  JO7-1

  Vandaag uit naar Colijnsplaat waar de westrijden gepland stonden tegen Colijn en Ssv. Helaas kwam SSV niet opdagen (wel afgemeld) dus maar één wedstrijd. Vanwege het weer ook niet echt een straf. Op een goed bespeelbaar veld gingen de jongens en meisjes goed van start. Nick wist snel de 1-0 voor lebo te maken. Met veel regen in de eerste helft liepen we snel uit naar 5-0. Dit allemaal door hard voor elkaar te werken en goed te spelen. 2e helft waren we wat minder oplettend en kwamen de boys van Colijnsplaat toch weer terug in de wedstrijd door 2 doelpunten te maken. Lebo werd daarna weer wat scherper. Beide teams maakten nog een aantal doelpunten aan het einde van de wedstrijd. Uitslag 4-7, 6x Jesse en 1× Nick

  JO12-2

  Voor de jo12 stond de thuiswedstrijd tegen VCK op het programma. Dit is voor Wessel en trainer Ramon een speciale wedstrijd dit is namelijk het oude team van deze twee. We hadden vandaag twee spelers van de jo11 te leen, Luca en Erik. De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en over en weer wat kansen. We kwamen 1-0 achter maar begonnen na deze wake up call lekker te voetballen wat resulteerde in twee goals 1x Luca en 1x Wessel. Ruststand 2-1. Tweede helft had de tegenstander wind in de rug en was het voor ons moeilijk om uit de verdediging te komen maar onze jongens knokte voor elke bal helaas wist de tegenstander twee doelpunten meer te maken dan wij eindstand 5-7. Doelpunten Wessel 3x en Luca 2x. Op naar dinsdag goed gewerkt allemaal

  JO10-2

  De wekker zetten. Dat was het advies voor alle spelers van jo 10-2 want we moesten al om 08.00uur op het Kerkplein zijn om 08.30 te voetballen in Goes. De jo 10-5 van SSV was de tegenstander vandaag. De westrijd begon gelijk op. Beide ploegen hadden wat kansen maar geen doelpunten. Toch scoorde SSV een beetje uit het niets de 1-0. Na dit doelpunt werd Lebo sterker en werden er ook doelpunten gemaakt. Niek zorgde voor de gelijkmaker en Abel en Evan maakten er beide 2 voor de rust waardoor de ruststand 1-5 was. Normaal gesproken een goed gesprek in de rust maar dit keer hadden we een klein optreden van Sem die goed Donald Duck kon nadoen. Iedereen in het kleedlokaal moest er om lachen. Nadat we genoeg gelachen hadden gingen we weer voetballen. Het was rommelig in de tweede helft. Er werd veel door het middel gespeeld waardoor de ruimtes klein waren. Uiteindelijk wisten Abel en Even nog een keer het doel te vinden en moest Aiden nog twee keer de bal uit het net halen. Helaas werd er bij SSV ook nog een eigen goal gemaakt waardoor de eindstand uit kwam op 3-8. Iedereen lekker gespeeld en zet dit door bij de volgende wedstrijd.

  MO15-1

  Na een vrij weekend vorige week, mocht mo15-1 vandaag naar Luctor. Tussen de buien door heerlijk voetbal weertje. Een gelijkopgaande strijd, waarin we 2 x op voorsprong kwamen, door goals van Fien en Saar. Onze keepsters waren goed bij de les, waaronder een heerlijke redding van Fenna, gestrekt naar de verre onderhoek, maar helaas toch 2 tegentreffers. Gezien de wedstrijd, een terechte uitslag.

  Wat was de stand bij jo9-3 en jo14? 1-8 en 5-7

  JO16

  Lebo/Patrijzen Jo16 - WIK’57 Jo16-1JM

  Ook voor ons is dan eindelijk het seizoen officieel begonnen. De eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen WIK’57 JO16-1JM. De heren begonnen fel en sterk aan de wedstrijd. De bal werd zorgvuldig rond gespeeld, maar tot echte grote kansen leidde dit niet, op een aantal ongecontroleerde afstandsschoten na. De mannen werden steeds ongeduldiger, en wilde te graag de assist geven doormiddel van Xavi en Iniesta achtige ballen te spelen. Toch gingen we de rust in met een 1-0 voorsprong door een ingedraaide corner van Stijn.

  Na de rust veranderde het spelbeeld niet. De mannen waren oppermachtig en al snel 2-0 van Stijn. De 3-0, 4-0 en de 5-0 kwamen ook op de naam van Stijn, die weer liet zien dodelijk te zijn in de 1 op 1’s. WIK’57 werd zo nu en dan gevaarlijk doormiddel van de lange bal over onze centrales Joni & Luuk, maar tot kansen kwam dit niet door de goed meevoetballende keeper Erik. De wedstrijd werd zakelijk uit gevoetbald. Het balletje van links naar rechts tussen de centrale verdedigers, als het kon het middenveld in en weer laten vallen. Eindstand 5-0. De enigste minpunten van vandaag waren het uitvallen van Kevin & Luuk. We hopen op een spoedig herstel van de mannen. Het seizoen is nog maar net begonnen, maar ik, en ik denk de vele supporters langs de lijn, kunnen veel gaan verwachten van de mannen aankomend seizoen. Volgende week opnieuw een thuis wedstrijd met als tegenstander Zeelandia Middelburg Jo16-3

  JO12-2

  Vanavond speelde JO12-2 thuis de inhaalwedstrijd tegen Zeelandia JO12-3. Iedereen was bijna netjes op tijd. Net Nathan kwam te laat wat hem het keeperstenue opleverde. Zo begonnen na overleg met de tegenpartij met ieder 9 spelers. Opstelling met Nathan op het doel,Lars als laatste man, Veronique en Damian als bek, Timo als mid-mid met Joep en Taimullah aan zijn zijde en Romy en Wessel in de voorhoede. We kwamen er al snel achter dat het vlugge jongens waren en elkaar goed wisten te vinden. Voor ons was het zoeken naar de juiste manier van spelen, want elke slordige bal werd afgestraft. Onze positie houden en goed om ons heen kijken is wat wij nog meer moeten doen. De tegenstander had dit wel door waardoor het veel aan onze zijde te doen was. Onze wilskracht was wel aanwezig maar het was bikkelen, soms wat mopperen op elkaar wat niet meehelpt aan het spel. Bij de 1e time-out nog wat verschoven omdat niet iedereen lekker stond. Damian gewisseld met Timo. Op deze manier van start aan het vervolg. We blijven hangen in ons spel en kunnen elkaar niet vinden, dit resulteerde dan ook een ruststand van 0-9 op. Even wat drinken en aangeven wat er beter beter kan en waar het mis gaat. Op naar de 2e helft om te strijden voor ons doelpunt, we hebben enkele kleine kansjes gehad die we niet benut kregen en maar niet van de nul af kwamen. Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot en hoort zeker één of twee klasses hoger te spelen. Maar ook van zo'n wedstrijd leren we en zien we goed hoe het ook kan, we hebben nog een heel seizoen om ons te verbeteren wat ook zeker gaat lukken. Snel vergeten en op naar de volgende.

  Eindstand 0-19