• JO09-1:

  Een offday. Dat was het eigenlijk wel vandaag. Afgereisd naar Souburg stond ons RCS JO9-2 te wachten een tegenstander die we niet echt goed kenden maar dan moet je juist laten zien dat je er staat en dat er niks te halen valt. Maar dit lieten we in de eerste 10 minuten al helemaal varen waardoor we al snel tegen een grote achterstand aan keken. Nog wel iets terug gedaan dus gingen we rusten met een stand van 5-2. Na rust was er wel een ander beeld maar waren we toch niet bij machten om door te drukken en de kansen af te maken en als dan de tegenstander twee loep zuivere afstandsschoten die er dat moet gezegd worden keurig in gingen loop je weer achter de feiten aan. Ook was er weer een spelbegeleider die de regeltjes weer scherp hield en dan vooral in ons nadeel. Jammer maar je moet altijd naar jezelf blijven kijken en de conclusie voor vandaag een offday met alles wat we geleerd hebben niet uitvoeren. Dus maar snel vergeten en weer verder. 1 les is duidelijk je moet altijd vanaf minuut 1 volle bak geven voor een goed resultaat. Eindstand RCS JO9-2 - SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1 7-2.

 • JO07-1;

  JO7-1 tegen Luctor thuis: vanaf het begin hadden we overwicht en maakten vlot een paar doelpunten. Doordat we gemakkelijk konden spelen was er wat meer ruimte om eens wat bewuster te oefenen met overspelen en te spelen volgens een afgesproken opstelling. Op onze slofjes werd het uiteindelijk 11-3.

  Patrijzen JO7-1 LEBO JO7-2

  Deze keer de uitwedstrijd naar patrijzen, een tegenstander waar we thuis net van verloren hadden. We hadden kans om dit goed te maken dacht ik. Wij mochten aftrappen ,bal kwam gelijk bij de tegenstander en die schoot vanaf de middenlijn in ons doel, opletten dus en geen kans geven op te schieten. Lars was een paar keer dicht bij een doelpunt maar het zat hem niet mee, de wedstrijd ging heen en weer. Voor rust nog net een tegendoelpunt en zo met 2-0 achterstand de rust ingingen. Maar de gezelligheid in onze jo7 was naarmate groot dat dit nog hangende gezichtjes gaf, en zo vrolijk na wat drinken aan de 2e helft konden beginnen , maar die begon iets te vrolijk. Naast het veld lag een sloot die wat meer de interesse trok om in te schieten dan in de goal van de tegenstander. Door het plezier wat ze met elkaar hadden gaven ze de goals aan patrijzen, Luca wist nog wel 1x te scoren maar toen was de wedstrijd al gespeeld en eindigde deze met 7-1. De gezelligheid en het plezier in het team is goed en heel leuk om te zien maar deze keer iets te veel. Volgende wedstrijd wat meer concentreren om het voetballen zodat plezier en voetbal in evenwicht is.

  JO08:

  Jo 8 speelde vandaag weer eens een thuiswedstrijd en wel tegen GPC. De vorige ontmoeting eindigde in een 5-4 overwinning dus duidelijk was dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Dit was ook te zien in het spel de eerste helft. GPC was wel de bovenliggende partij maar scoorde niet veel. De ruststand was dan ook 1-2 waarbij Lebo zelfs nog voor had gestaan. In de rust afgesproken dat we er nog een schepje boven op zouden doen maar hier kwam niets van terecht. GPC begon warm te draaien een liep uit naar 1-6. Daarna maakte Beau nog een doelpunt. Zijn tweede van deze wedstrijd. Daarna was nog het lek niet boven. GPC ging door en bracht de eindstand op 3-10 nadat Beau tussendoor nog een keer had gescoord. Gelukkig was onze keeper Nico weer terug en wilde Milou ons helpen om onze krappe selectie aan te vullen. Bedankt hiervoor.

  JO09-2:

  Patrijzen uit, zet om op. Thuis hadden we verloren met 5-7 nu wilden we dit verbeteren. Iedereen begon wat chaotisch, we kwamen niet voor de man om de bal te ontvangen, bleven veel afwachten wat de tegenstander ermee ging doen. Hierdoor waren we bij rust op een achterstand van 5-1. Scherper spelen, die bal willen hebben! Dat was de boodschap, na rust ging t beter maar we konden de achterstand helaas niet inhalen. Een aantal schoten naast t doel van patrijzen, mooie reddingen van onze keeper Serena maakte uiteindelijk de eindstand van 7-2. Bij de penalty’s was er zelfs nog een oranje rookpot door de supporters van Patrijzen aangestoken. Wat een spektakel!

  JO11:

  Westhoek JO-11, een tegenstander met een beetje vergelijkbare resultaten als wij. Ze staan 1 plaatsje onder ons, en daar moesten ze ook blijven staan. De wedstrijd was nog maar net begonnen en het eerste doelpunt was al een feit. Vince wist een aanval mooi af te ronden.
  Na dat doelpunt bleven we goed kort op de tegenstander staan met als gevolg dat we veel balbezit hadden. Een volgend doelpunt kon niet uitblijven. Sander maakte er mooi 0-2 van.
  Westhoek wist nog wel een aansluitingstreffer te maken, maar na de time-out bouwden we onze voorsprong verder uit naar 1-6 door Keano, Vince en Ryan. In de rust er op gehamerd dat we het begin van de tweede helft het beter moesten doen dan de afgelopen weken, en zowaar tot de time out in de tweede helft geen doelpunten tegen gekregen. Het laatste gedeelte van de tweede helft wisten we ook goed door te komen ondanks een dat Westhoek sterker werd. Zhy maakte het laatste doelpunt van de dag. Een mooi afstandsschot. Eindstand: 1-7 Een mooi resultaat en een leuke wedstrijd om naar te kijken. Iedereen bleef zijn taak uitvoeren en de verdiende overwinning mag er zijn. Iedereen een grote pluim

  JO12:

  Vanochtend stond de wedstrijd tegen Nieuwland op het programma. Een ploeg waar we voor de winterstop flink van hadden verloren(10+). Tijdens de voorbereiding besproken dat we de laatste wedstrijden best goed voetballen, maar dat het middenveld ook moet mee verdedigen. De eerste helft was veelal het spel voor Nieuwland. Na ongeveer 5 minuten lag de bal al in ons net, na een goed uitgespeelde aanval. Ze hadden niet echt veel betere spelers, maar voetbalden beter als team samen, terwijl het bij ons soms eilandjes zijn. De twee nul kwam uit een corner voor, waarna er simpel ingetikt werd door voor de verdediger te komen. Door goed overspelen van Kevin, Long en Bruce kwam laatst genoemde goed door aan de linkerkant, jammer smoorde zijn voorzet. We zijn in de eerste helft nog 3 keer richting hun goal gegaan, maar het overspelen was steeds te gehaast en niet goed in de voeten gegeven waardoor we niet meer gevaarlijk werden. Nieuwland wist echter nog 3 keer te scoren. In de rust de vinger op de zere plek gelegd, waar niet iedereen het mee eens was! Het meeverdedigen moet beter en kan beter. En niet steeds lange ballen terwijl je medespeler gewoon vrij naast je staat. Na rust ging het wat beter, werd beter meegedaan en soms lekker over gespeeld. Na goed overspel kwam Milan vrij voor de goal en wist zo te scoren. Milan scoorde 2 x op bijna dezelfde wijze. De derde was echter een gelukje, de keeper schoot uit tegen de rug v.d. scheidsrechter en Milan was er snel bij om de bal op te pikken en de bal beheerst in een hoekje te schuiven. Doordat Yannick een onterechte vrije trap tegen kreeg, wist Nieuwland weer te scoren. Daarna weer een aanval van óns waardoor Amilon wist te scoren. Op een afstand schot van Nieuwland richting Kevin zijn gezicht beschermde hij deze door zijn armen ervoor te houden, penalty. Deze werd beheerst ingeschoten. De scheidsrechter was wel een echte thuisfluiter want we kregen alle vrije trappen tegen plus een penalty, maar het was zeker niet zijn schuld dat we hebben verloren, dat moeten we bij ons zelf zoeken. Het sleutelwoord is meeverdedigen! Eindstand 9-4.

  JO14:

  Uit naar Sluiskil, de nummer laatst tegen voorlaatst. Voor rust was er niets aan de hand. De boys hadden het betere van het spel en gingen met 2-3 de rust in, 3x Cas Hermes. De 2 tegendoelpunten kwamen door in het begin te veel 1 op 1 te verdedigen. Na rust waren de rollen omgedraaid. Sluiskil nam het initiatief, scoorde ook 2x. Ook werd Cas een keer terug gefloten door de leidsman (overtreding), zonder de voordeelregel toe te passen (Cas liep alleen op de keeper af). Ook de felicitaties van de leidsman ("boks") na een doelpunt voor Sluiskil zorgde voor kromme tenen. Om maar over de makkelijk gegeven strafschop voor Sluiskil niet verder uit te wijden. Kortom, een verlies wat zeker niet had gehoeven, een tegenstander met enkele goede spelers, maar ook met veel verbaal wat niet thuis hoort op een voetbalveld. Boys (en girls) moeten wat meer van zich af gaan bijten.

  JO17:

  Jo17 tegen de Bevelanders. Na een goede oefenpot vorige week wilden we dit vandaag weer doortrekken. Dit lukte aardig en eerst helft hadden we het betere van het spel. Een aantal kansen leverden helaas geen goal op. De oude voetbalwet komt dan bovenwater. Als je hem zelf niet maakt..... en ja hoor vlak voor rust door slecht uitverdedigen 0-1. De 2e helft zelfde beeld maar plots de 0-2 en we zijn de kluts kwijt, maar drukken op karakter door naar de 1-2 als we op zoek gaan naar de gelijkmaker vallen de 1-3 en 1-4. We kunnen de stand nog wat dragelijker maken en verliezen uiteindelijk, niet geheel terecht, met  2-4

  JO07 doordeweeks:

  Jo7-1 tegen Oostkapelle uit. We startten 5 tegen 5. Het ging gelijk op maat wij kwamen op voorsprong via een assist van Damian scoorde Quinn. Mooi doelpunt. Oostkapelle ging ook door met voetballen maar wij maakten 0-2 door Stan. We gingen de rust in met 1-2 voorsprong. Het ging echt op en neer met ook paar mooie kansen voor Oostkapelle. Na rust werd het spannend bij 3-3. Beide kanten waren fel op de bal, maar met veel op elkaar gepakt spel, we zochten nog te weinig de ruimte op. Stan maakte uiteindelijk het winnende doelpunt en zette de eindstand op 3-4 winst. Het was een spannend potje.