• Jeugdwedstrijden 13-11:" de reus tegen klein duimpje".

  17 nov 2021
 • De JO09
 • Het was een "roerig" voetbalweekend bij de jeugd. De JO11 speelde tegen Dauwendaele JO11-2 (gemengd!), maar de tegenstander kwam met een afvaardiging waarbij de vraag werd gesteld; "komen jullie met de brommer"? Daarnaast ook nog vervelende taferelen bij de MO15-1, door wangedrag bij tegenstander, waarbij zowel Walcheren als de KNVB zijn ingelicht. Maar goed, gelukkig werden er ook met plezier de wedstrijden gespeeld, met verschillende hoogte in uitslagen. De verslagen:

  JO7-1:  Op een voor de leiders wat beter tijdstip als vorige week vertrokken we met 7 fanatieke kids naar Middelburg. Na een wat rommelige ontvangst en qua drinken en fluiten het heft in eigen hand te hebben genomen hebben er toch nog 3 korte wedstrijden kunnen spelen.

   

 • SJO7-1 - Middelburg 0-5
  SJO7-1 - Koudekerke 2-0 (Jari / Necj)
  SJO7-1 - Nieuwland 0-5

  Helaas waren Middelburg en Nieuwland een maatje te groot en was de organisatie binnen ons team niet optimaal, woensdag maar weer aan werken op trainen!

  JO11

  De JO11 moest tegen Dauwendale Jo11 , of was het Jo13?? 2-19 verloren.

  Vanmorgen klein duimpje tegen de reus gespeeld. Met dank aan Luca Wisse konden we vanmorgen toch nog 8 spelers opstellen. En begonnen we vol goede moed tegen een team waar minimaal 5 spelers twee maten groter waren dan die van ons. In de hoop dat hun voetbal skills niet gelijk op gingen met hun afmetingen aan de bak, we probeerden wel maar liepen steeds tegen een muur van reuzen op. Na het eerste kwart stonden we al 0-5 achter. Geen eer te behalen vandaag. De trainer van Dauwendaele gesproken en hij gaf toe dat hij door tekorten van bovenaf is aangevuld. Bij het wisselen kende hij niet eens de naam van sommigen. Vanuit sportiviteit hebben we de wedstrijd uitgespeeld en geprobeerd het beste ervan te maken. Zelfs een paar mooie aanvallen laten zien met goed samenspel. Door op tijd over te spelen konden we de muur af en toe omzeilen.

  Nadien hebben we met penalty’s laten zien dat we weldegelijk konden scoren en hebben we die zelf gewonnen! Allemaal goed ons best gedaan en laten we deze wedstrijd maar snel vergeten.

  JO10

  JO10 had vandaag de thuiswedstrijd tegen patrijzen JO10-2. We speelde zonder onze vaste keeper Jurre die een verkoudheid had, waar er afgelopen week meer last van hebben gehad. JO11 had ook 4 uitvallers en werd versterkt met Luca. We speelde 7-7 zodat we maar 1 wissel hadden. Eric op het goal, Lars, Sharon, Isis in de verdediging en Nick, Imke en Nour van voor. We begonnen niet helemaal fel en scherp genoeg wat ons een gelijk een tegendoelpunt opleverde en later nog 1. Voor de time-out konden we met  Nick wel de aansluiting vinden. In de time-out aangeven dat we feller moesten zijn en niet zomaar moeten opgeven als we de bal kwijt raken. Hierna bleef het een heen en weer gaan, we waren gewaagd aan elkaar en wist zou kunnen. Door wat ongelukkige situaties kregen we toch nog tegengoals, voor de rust maakte Imke nog de 2-4. Even wat drinken en appeltje en kijken wat we beter kunnen doen. En dat vooral rust in het spel belangrijk is. We spelen nog te onrustig en kijken daardoor te weinig om ons heen. 2e helft begonnen we te rommelig waardoor we snel 2 tegengoals kregen. Susanne wist dat met dezelfde snelheid terug te brengen met haar 1e 2 goals in de JO10 naar 6-4. Hier mag ze trots op mag zijn en uiteraard vaker mag doen. 2e time-out iedereen nog opgepept dat het nog steeds zou kunnen om gelijk of winst eruit te halen. Maar het zat niet mee en kregen nog een tegengoal hoog in de hoek waar onze keeper niet bij kon. Eric heeft wel zijn mannetje gestaan en was heel de wedstrijd goed alert, waardoor hij ook veel ballen heeft tegenhouden. Eindsignaal klonk wat een eindstand van 4-7 opleverde. Al bij al een leuke wedstrijd, we moeten net zorgen dat we meer rust in het spel krijgen en gelijk fel beginnen.

  JO09

  De Jo9 had vandaag een thuiswedstrijd tegen ST HVV'24 / Graauw JO9-2 op het programma. We kennen deze tegenstander niet, dus wisten niet wat we konden verwachten. We misten onze keeper Emanuel. Abel ging als gelegenheidskeeper in de goal. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat we vandaag een goede kans maakten om te winnen. De tegenstander was van gelijkwaardig niveau en zeker de eerste helft speelden wij stukken beter. De hele 1e helft waren we ongeveer in de aanval. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong via doelpunten van Niek (dribbel en schot vanuit een corner) en Aiden (mooi afstandsschot). Abel had in de goal eigenlijk niks te doen. Tot de laatste minuut van de 1e helft. Toen brak de tegenstander 1x door en meteen was het raak, onhoudbaar schot, 2-1 en rust. In de rust even de puntjes op de i gezet. Aangegeven dat we zo door moeten gaan en als we kansen krijgen om te schieten: niet twijfelen maar uithalen. Helaas was de 2e helft wat minder dan de 1e helft. We zakten wat te ver terug en kwamen er niet meer goed uit. De tegenstander werd sterker en kreeg ook kansen. Abel heeft een paar hele mooie reddingen verricht. Sanne scoorde nog wel bijna de 3-1. Maar helaas in de laatste minuut toch nog de 2-2. Erg jammer, want we hadden de wedstrijd kunnen en moeten winnen. Jammer dat we het niveau van de 1e helft niet vast konden houden. We moeten leren het spel wat beter breed te houden en uit elkaar te lopen bij balbezit. Verder moeten we ook in de 2e helft scherp blijven, zeker in de verdediging. We blijven strijden voor een overwinning.

  JO12

  De jo12 moest aantreden tegen IJzendijke/Oostburg jo12. Vanaf het begin was het duidelijk dat wij de betere ploeg waren en dit leidde ook na 5 minuten al een voorsprong door een heerlijke solo van Mick. Daarna kregen we kansen genoeg om de voorsprong uit te breiden maar we waren te slordig in de afwerking of de keeper hield de bal tegen. Net voor de rust de 1ste en ook enigste kans in de 1ste helft voor de tegenstander vliegt er meteen in. Dat zal je altijd zien! 2de helft gelukkig wel zelf nog wat kansen afgemaakt zodat we weer een ruime voorsprong hadden. Op het laatst kregen we er ook nog 1tje tegen maar ja, die is voor de statistieken zullen we maar zeggen. Dik verdiende overwinning! Eindstand 2-4

  JO13

  De JO13 mocht thuis aantreden tegen de combinatie Domburg/Oostkapelle. Ook zij waren bij de eerste 2 geëindigd en dus iets zwaarder ingedeeld. We hadden weer net genoeg spelers en de eerste helft was een leuke op en neer gaande wedstrijd. Het enige doelpunt voor rust werd gemaakt door Valero die de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg en hard inschoot. Na rust bleken we een betere conditie te hebben en na een mooie goal van Szymon, was het verzet gebroken. We liepen in 10 minuten uit naar 7-0 door nog 2x Szymon en ook Filip 2x en nog 1 van Valero. De eer werd gered door een foutje achterin en zo werd de eindstand bepaald op 7-1.

  JO08

  Jo8-2 vertrok in alle vroegte richting Kapelle, na de 3-1 overwinning van vorige week hadden ze er moed op! Helaas bleek al snel dat het andere koek was, want binnen 5 minuten stonden we al 2-0 achter. Het lukte ons niet goed om verdeeld over het veld te blijven staan, iedereen kroop steeds bij elkaar waardoor Kapelle steeds een aantal spelers vrij had staan. Kapelle ging in een rap tempo door en keeper Kaat heeft heel wat keren de bal uit het net moeten vissen. Gelukkig lukte het Marciano nog wel een paar keer de weg af te snijden, dat voorkwam nog meer tegen goals. De tweede helft waren we iets beter wakker en lukte het vaker de bal te veroveren. Liv, Norah en Jens waren hier erg druk mee. Uiteindelijk lukte het zelfs nog om een keer te scoren, Noud speelde de bal vanuit het middenveld op Jayda en die ging knap door en scoorde. Even later lukte het ook Evi nog bijna, maar de keeper pakte de bal nog net voor de lijn. De eindstand was +/- 15-1 volgende week weer nieuwe kansen!

  JO14

  Het was een leuke wedstrijd we begonnen sterk en Kloetinge was ook sterk we bleven 0-0 tot de rust na de rust gingen we minder goed spelen en Kloetinge beter, gelijk de 2 de helft werd het 1-0 en daarna kwam de 2-0 en toen kwamen wij met een aanval en Stein scoorde de 1-2 maar toen ging het een beetje beter en toen werd Jens boos en werd er uit gestuurd toen kwam de 1-3 en een tijdje daarna 1-4.