• Jeugdwedstrijden 12 nov.: mind-set en gebrek aan concentratievermogen

  17 nov 2022
 • Noë Joosse van de JO07
 • JO07-2

  Vanmorgen waren we JO7-2 in een zonnig Yerseke.  1e wedstrijd tegen Yerseke gewonnen met 3-2. Mooie, spannende pot. 2e wedstrijd tegen Luctor H'zand, gewonnen met 6-0!

  1-0 Lisa

  2-0 Julian

  3-0 Julian

  4-0 Nathan

  5-0 Lisa

  6-0 Lars

  De 3e wedstrijd tegen Kloetinge, begon goed met een openingstreffer van Anna. Zij wist ook nog een 2e keer te scoren voor het team. Helaas moesten we uiteindelijk toegeven met 4-2. Er is hard gewerkt door de meiden en jongens, maar vooral veel plezier gehad!

 • JO10-2

  De jo10-2 JM moest vanochtend aantreden tegen Apollo. Het begin was goed. We speelden geconcentreerd en positioneel goed. Ruststand 3-2 voor ons door doelpunten van Abel, Niek en Sanne. Zo doorgaan zou je zeggen. Dat ook zo overgebracht in de rust. Maar helaas had deze wedstrijd 2 gezichten. Zoals zo vaak was de 2e helft dramatisch. Het lijkt niet te maken te hebben met voetballend vermogen; maar wel met mind-set en gebrek aan concentratievermogen. Overigens lijkt dit voor de leiders meer frustrerend dan voor de spelers zelf. 2e helft uiteindelijk 9-0 verloren. Eindstand derhalve 11-3 verloren , na een 3-2 voorsprong bij rust.

  MO15-1

  Op een mooie zaterdag ochtend mocht mo15-1 naar SSV. Helaas weer amper tegenstand, en zo gingen ze naar huis met 10-1 winst.

  JO12-2

  Voor de JO12-2 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Zeelandia M'burg JO12-4 op het programma. Met aanvulling vanuit de JO11&13 hadden we 9 frisse spelers. Na een goede warming-up onder leiding van Dave en bekendmaking van de opstelling klonk op deze zonnige morgen het startsein om 9 uur. We begonnen wat afwachtend en taste onze tegenstander af. Door soms wat te twijfelen en slap overspelen kreeg de tegenstander wat kansen wat ook een tegengoal opleverde. Bij de time-out aangeven dat we zekerder moeten overspelen om geen bal verlies te krijgen. Romy even wisselen voor Joep die nu de rechts half positie innam. Nu gingen de schouders eronder en werd er gestreden voor de gelijkmaker. Na een keurige corner van Dave wist Finly met een prachtige kopbal ons weer op gelijke hoogte te zetten. Dit gaf ons nog meer wilskracht om geen achterstand meer op te lopen, iedereen knokte voor de bal. Finly ging nog aan de dribbel en zorgde dat we met 2-1 de rust in gingen. Even wat drinken en aangeven dat er goed gewerkt wordt en dat we op deze manier de wedstrijd met winst kunnen afsluiten. Veronique gaf aan wat last te hebben en wou wisselen waardoor Romy op de linksbek positie de 2e helft in ging. We begonnen weer hoe we geëindigd waren en gaven op alles goed druk en lieten geen steekjes vallen. Dit leverde dan ook de 3-1 op, wederom Finly die het net wist te raken. Het harde werken van Wessel werd ook eindelijk beloond en zetten de teller op 4-1. Helaas door een slordigheidje wist de tegenstander ook nog te scoren. Dave zijn werk werd ook beloond en wist door een hard schot de bal achter de keeper de leggen. Dit leverde dan ook de welverdiende eindstand van 5-2 op. Iedereen keurig gevoetbald, een wedstrijd waar we trost op mogen zijn met dank aan de spelers uit de andere teams.

  Vandaag met de JO11-1 de thuiswedstrijd tegen Jong Ambon JO11-1.

  Direct in het kleedlokaal aangegeven dat we aan de bak zullen moeten, daar onze tegenstander in de 1e fase van de competitie nog uitkwam in de 3e klasse. We begonnen sterk en kwamen na een mooie aanval terecht op een 1-0 voorsprong. Vervolgens ging het spel gelijk op, echter kregen wij 3 tegendoelpunten te verwerken en stonden we met 1-3 achter. De kopjes leken even te gaan hangen, maar door positief te coachen en door aan te geven dat we zeker niet de mindere waren en zelf ook voldoende kansen kregen, gingen we gewoon door met heel veel inzet. Dit werd niet veel later direct beloond met een doelpunt, waardoor het geloof in een goed resultaat weer direct terug was. Nadat we voor de rust nog één keer tot scoren kwamen gingen we rusten met een terechte 3-3 tussenstand. Nadat we in de rust eerst onze complimenten hadden gegeven aan het positief blijven na een achterstand van 2 doelpunten hebben we het strijdplan voor de 2e helft gesmeed. In de 2e helft waren we iets beter en kwamen we ondanks de nodige pech (in heel de wedstrijd 4x de paal/lat geraakt) op een mooie 6-3 voorsprong. Een laat tegendoelpunt van Jong Ambon zette de eindstand vervolgens op 6-4.

  Al met al een mooie en verdiende overwinning, die we met hard werken hebben bereikt.

  De vreugde na afloop in het kleedlokaal was dan ook groot, waarbij dankbaar en hoorbaar gebruik werd gemaakt van de geluidsbox van de JO10.

  JO10-1

  Vandaag moest de jo10,1 thuis tegen Dwo. Vorig jaar wonnen we dik van Dwo. Dwo had een paar nieuwe spelers en een hele goede keeper. We gingen 7x7 spelen. De eerste 10 minuten waren heel goed. Al snel stonden we 3-0 voor. Na dat we gingen wisselen kwam Dwo echter terug in de wedstrijd en gingen ze beter voetballen en er meer in geloven. We hadden best wat kansjes maar de keeper van Dwo was niet van plan om cadeautjes te geven. In de 2de helft had Milan nog een afstand schot wat menig jo10 te machtig zou zijn geweest en ik telde hem al maar de keeper voorkwam een doelpunt. Merel en Asmara hadden ook nog een kans op een doelpunt. De verdediging was weer top onder leiding van Mats en Milan. Doelpunten makers: Jesse 3x Luuk 2x Ferry 1x Mats 1x. Eindstand 7-4. Nu moeten we proberen om een hele wedstrijd te voetballen als de eerste 10 minuten.

  JO09-1

  Na de ochtendwedstrijd tegen Goes Jo9-1 (winst 4-3), mochten de heren en dame het opnemen in de middag tegen Luctor/Heinkenszand Jo9-1. Dit was een vriendschappelijke wedstrijd i.v.m. de derby Patrijzen - Luctor/Heinkenszand later die middag.

  Vanaf het begin hadden wij de overhand en de heren en dame gingen weer lekker fel van start. Goed teamwerk resulteerde in een 5-2 overwinning op Luctor/Heinkenszand! Jurre maakte de 1-0 en de 2-0, Jesse Mulder de 3-1 en de 4-1 en Siem maakte de 5-2.

  Wederom een goede teamprestatie!! En dat na een intensieve wedstrijd eerder die dag.

  Na deze wedstrijd mochten de Jo9-1 en de Jo7-1 gezamenlijk met het 1e van De Patrijzen het hoofdveld oplopen. Geweldige ervaring voor de kids!

  Trots op de kids!