• JO12-1
 • Doordeweeks:

  Jo12-1 thuis tegen Zeelandia Middelburg JO12-3, 3-2. Het verhaal is verregend 🌧️

  JO17-2: Voor de derde keer dit seizoen mochten we aantreden tegen Luctor mo17, de ongeslagen koploper uit onze competitie. De vorige twee duels eindigden voor ons puntloos, ondanks dat we meer verdiend hadden. We waren er dus gebrand op deze keer in eigen huis punten te pakken. 

 • En zo gingen we de wedstrijd ook van start, duels werden gewonnen en iedereen was bij de les. Helaas volgde er één uitval van Luctor waaruit zij direct de 0-1 wisten te scoren. De domper werd nog groter toen kort daarna onnodig een cadeautje werd weggegeven en we tegen een 0-2 achterstand aankeken. Het duel ging daarna gelijk op, waarbij over en weer kansen kwamen, uit een goede corner wist Saar 1-2 binnen te koppen/schoppen! We gingen opzoek naar de gelijkmaker, maar ook Luctor drong aan. Helaas was wederom het geluk meer aan hun kant, en maakte ze een slim doelpunt waarbij een de spits die buitenspel stond de bal liet lopen voor een ander, 1-3. Net voor rust volgde uit een prachtige snelle aanval een goede kans voor Romi, maar deze ging helaas net naast. In de rust vooral even op adem gekomen, helaas kon Natasja vanwege een blessure niet meer verder. Alle meiden gingen tot het gaatje, met wat meer geluk zat er echt nog wat in vandaag. De tweede helft startte we sterk en drongen we steeds meer aan. Shania, Imke, Dana en Anouk speelde zeer sterk en gaven weinig kansen weg. Lieke en Zinzi kwamen ons vanuit mo15 versterken en lieten zien dat ze ook hier hun mannetje staan. De rest van het team gaf stevige druk naar voren en vooral Milou en Evi wisten elkaar goed te vinden. Op alle mogelijke manieren kwam de bal bij de goal, maar de paal, lat en keeper stonden succes in de weg. Ook gingen er nog een aantal ballen naast, over en rakelings voorlangs. Dit zorgde ervoor dat het geloof langzaam weg lekte. 10 minuten voor tijd kwam Fien nog dreigend de 16 binnen, maar door een (te) forse schouderduw raakte ze uit balans en kwam akelig terecht. Met als gevolg een gebroken sleutelbeen, onze 4e speelster die we voor langere tijd moeten missen… De laatste 10 minuten veranderde niets meer aan de stand, waardoor we wederom geen punten haalden tegen Luctor, daar werd terecht van gebaald. Er komt toch echt een keer dat het ons wel lukt de kansen te benutten, want aan het geleverde spel en inzet lag het niet!!! Zaterdag weer een thuis wedstrijd tegen Corn Boys.

  Wedstrijden 11 mei

  Zeelandia MO10-2 - LEBO MO-10/MO-8

  Uitslag: 9-1

  Op een zonovergoten sportpark Veerse Poort mochten we weer aantreden tegen de meiden van Zeelandia. Helaas ontbrak bijna de helft van ons team maar dit bood mogelijkheden voor enkele talentvolle JO-8 meiden om zich eens te laten zien. Nine, Noë en Lola hebben laten zich van hun beste kant laten zien. We begonnen voortvarend door een prachtige individuele actie van Liv die a la Robben haar tegenstander uitkapte en de bal in de verre hoek krulde. Direct daarna stond alweer de 1-1 op het scorebord en nam Zeelandia het initiatief wat resulteerde in een 3-1 ruststand.

  De tweede helft wisten we het tij helaas niet te keren wat inhield dat het eenrichtingsverkeer was. Het was voornamelijk tegenhouden en dat ging goed tot het laatste kwart. De vermoeidheid en warmte speelde parten en gaf Zeelandia de mogelijkheid de score uit te breiden. De dubbele cijfers werden niet gehaald en dat leverde zelfs complimenten op van de tegenstander die van tevoren dachten dat het een ware walk-over zou worden al doet de uitslag anders vermoeden: 9-1. Uitstekend gewerkt allemaal!!

  Jo8-2

  Zeelandia Mburg- LEBO

  8-0

  JO09: Vandaag de uitwedstrijd tegen Ssv65 Jo9-4. We begonnen erg goed en fel. Iedereen had er blijkbaar erg veel zin in. Ruststand 0 - 6 door doelpunten van: 3x Julian, 2 x Liam en 1x Jesse. Blijkbaar wist SSV65 nog wat spelers ergens vandaan te toveren want plots stond er de 2e helft deels een ander elftal op het veld. Dit bracht blijkbaar wat verwarring bij de kids want plots stond het 5 - 6. Hierna wisten we ons toch goed herpakken. Jesse scoorde de 5 - 7 waarna SSV weer de 6 - 7 maakten. Een mooie actie van Liam bracht ons weer op 2 doelpunten verschil waarna SSV in de 5e min van de blessure tijd nog de aansluitingstreffer mocht maken waarna de scheids niets anders kon dan de wedstrijd affluiten. Eindstand 7 - 8.

  JO09-1: Vandaag mochten we thuis spelen tegen Kapelle JO9-1. Bij afwezigheid van Nejc en Dyon was het krap in de bezetting, maar gelukkig wilde Sam en Lars last minuten aanschuiven om het team te versterken. Ondanks wat individuele goede acties was het vandaag een slechte wedstrijd. Kijken of de tegenstander scoort in plaats van de bal afpakken, maar dat deed de tegenstander ook. Kort maar krachtig kwamen daar maar liefst 20 doelpunten uit, waarvan er 7 in ons voordeel waren.

  Eindstand 7 - 13 met goals van Senn (4x) - Jari (2x) - Sam (1x)

  Jo12-1 uit tegen Jong Ambon 12-1. Een dag na een paar korte voetbalkamp nachtjes was het afwachten hoeveel ze allemaal hersteld waren. Jong Ambon is vaak gewaagd aan ons maar kunnen we zeker winnen in ons goeie doen. We begonnen wat twijfelachtig en misten scherpte en liepen duidelijk achter Jong Ambon aan. Ze hadden een aantal gevaarlijke aanvallen die Eric en Lars gelukkig net wisten tegen te houden. In de 8e minuut scoorde Jong Ambon toch binnen. 1-0 achter. Gelukkig ging ons koppie niet omlaag en gingen we beter voetballen en werden we wakker. In een aanval ging Bart onderuit en met pijn van het veld af. Gelukkig even time-out. Bart weer terug, 2 verse spelers erin. Stan, Siem en Lars hadden hun handen vol in de verdediging. Direct daarna maakt Bart de 1-1. Prachtig schot. We staan weer gelijk. Nu vasthouden. Het gaat flink op en neer. Kan alle kanten op. Ook Jong Ambon maakt gevaarlijke doelkansen die of net mis zijn, of door Eric keurig onderschept worden. Uit een mooie aanval net voor rust ontstaat wat comfort voor ons door een heel mooi schot van Luca. 1-2 de rust in. We kunnen hier zeker de punten meenemen als we inzet blijven tonen. En dat doen we. Halverwege het derde kwart scoort Luca de 1-3. Nu vasthouden. Jong Ambon is nog niet verslagen en scoort een kwartier voor tijd de 2-3. Opletten geblazen. Bart gaat alleen op de keeper en weet uit de rebound de 2-4. Nog 12 minuten volhouden. Toen kwam Jurre vanaf de linkerkant aan gedribbeld, passeerde zijn tegenstander en schoot de bal met grote klasse in het net: 2-5! Jong Ambon ging toch nog door 2 minuten later was het weer 3-5. Daarna was het over en uit Bart en Quinn maakten het af. Eindstand 3-7. Dik tevreden naar huis.

  Voor JO10-2 was het vandaag te doen op de weide van Dauwendaele. Het eigen team was niet op volle sterkte, maar gelukkig konden Lars, Milan en Sam aansluiten vanuit de JO9, zodat we onszelf toch met een zestal bij de tegenstander konden melden. We spelen al sinds de JO7 tegen dit team en hebben er nog nooit van verloren, dus de eer viel hoog te houden. Al snel bleek dat de tegenstander sinds ons laatste treffen afgelopen september ook niet had stilgezeten, ze hadden zich duidelijk ontwikkeld, we moesten aan de bak met z'n allen. Dit deden we dan ook en vooral de inleners vochten voor wat ze waard waren. Helaas zat het kamp nog wel in de benen en was het beste er bij ons wel een eindje vanaf richting het slot van de wedstrijd, waardoor we genoegen moesten nemen met een gelijkspel waar we gewoon trots op konden zijn. De penalty’s beslisten we wel in ons voordeel waardoor we met een goed gevoel de douche in Dauwendaele konden gaan testen. Leuke pot met bijzondere dank voor de inzet van de inleners. Eindstand 7-7 (met penalty’s 11-13).

  Jo7

  Na de vakantie weer de eerste drie wedstrijden. Thuis dit keer. We begonnen sterk tegen Kapelle, onze dames op het middenveld, Milan als verdediger, Hamudi als spits en Trevor in een vrije rol. Een natuurlijk tot stand gekomen opstelling. We speelden lekker samen en iedereen deed zijn uiterste best. Resultaat een 4-0 overwinning. 3x Trevor en 1 x Hamudi. De tweede wedstrijd was tegen Kloetinge. De dames hadden plaats gemaakt voor Tom en Julian. We speelden lekker maar kregen ongelukkig vrij makkelijk 3 goals tegen. We probeerden van alles, maar wisten deze achterstand niet om te buigen, uiteindelijk 5-2 verlies. 2x Trevor. De laatste wedstrijd was tegen Luctor. Het ging redelijk gelijk op, maar we trokken aan het kortste eind. 3-1 Verlies. Al met al een mooie voetbalochtend.

  Verslag Jo8-2

  Vanmorgen met een heerlijk weertje begonnen aan de wedstrijd tegen Zeelandia Mburg.

  We starten goed, iedereen heeft er zin in en doen wat ze moeten doen. Tot de 1-0 valt, daarna word het lastiger en zijn we af en toe meer van de zon aan het genieten dan achter de bal aan te gaan. Zeelandia is een stuk scherpen dan ons en scoren erop los. Wij krijgen in de 2de helft nog wel een paar kansen maar er staat ook een goeie keeper op goal. Eindstand 8-0,

  Volgende week weer nieuwe kansen

  JO13; Vandaag Breskens uit, na een kleine 10 min 1-0 achter korte hieronder 1-1 door Tamulah na een klein overwicht op 1-2 gekomen door Tamulah na meerdere kansen op 1-3doorXavi dit is tevens de ruststand hopelijk word dit in de 2de voortgezet. Tweede helft weer goed gestart kansen over en weer helaas waren we niet scherp genoeg Breskens maakte de 2-3 en daarna de 3-3 kansen kregen we voldoende ,en net voor het einde maakt Quinn de 3-4 eindstand . Top gedaan jongens en dame!

  De Mo 11 speelde vandaag thuis tegen De Meeuwen. Beide teams kennen elkaar goed. We hebben al meerdere keren tegen elkaar gespeeld. Ook wisten we voordat de wedstrijd begon dat zij 4 dispensatie dames hebben. Maar goed, feit is dat wij bovenaan staan en zij 3e of 4e. Voor ons stond er dus nog iets op het spel. Gelukkig waren de dames best uitgerust na het voetbalkamp en konden we dus vol gas geven. De wedstrijd ging gelijk op. Beide teams kregen kansen maar in het eerste deel werd er niet gescoord. Aan het einde van de eerste helft wist De Meeuwen toch te scoren. Een snelle uitbraak zorgde voor de 0-1. Dit was tevens de ruststand. In de rust best veel met de dames gesproken en we kwamen als leiders maar tot 1 conclusie. Is er echt de wil om vandaag te winnen. De tweede helft ging verder waar de eerste stopte. Alleen konden we nu wel het net vinden. Kiki was de gelukkige en zorgde voor de 1-1. De stand was nu weer gelijk. Helaas was dit van korte duur. Binnen een aantal minuten stond De Meeuwen weer voor 1-2. We gingen dus weer in achtervolging en met succes. Asmara zorgde voor de 2-2. Nu wilden we proberen om geen tegen goals meer te krijgen. Echter onze laatste vrouw Eefke moest even uit het veld omdat zij een zeer been had. Mila moest op haar plaats gaan spelen en Kiki werd gelegenheidsrechtsback. Tijdens de afwezigheid van Eefke konden we nog we nog een keer scoren. Tijne kon haar goal mee pikken. We hadden eindelijk de voorsprong te pakken. We bleven lekker voetballen en konden ook het laatste doelpunt van deze wedstrijd maken waardoor we op een 4-2 voorsprong kwamen. Met deze voorsprong konden we de wedstrijd uitspelen. Eefke kwam terug in het veld als extra slot op de deur. Er werd dus niet meer gescoord. We hebben dus een mega stap gezet richting het kampioenschap van het 4e kwart. Dit werd na afloop gevierd in de kantine met een frikadel en iets te drinken. Op zaterdag 25 mei gaan we naar Roosendaal voor de laatste wedstrijd. Een punt is voldoende voor de eerste plaats.

  Jo10-1

  Vandaag mochten de mannen aantreden in en tegen Kapelle Jo10-1. Dit is voor ons altijd een lastige tegenstander. Helaas moesten we het nog zonder de geblesseerde Stan doen. Normaal vormt hij samen met Jesper een ondoordringbare burcht in onze verdediging.

  De mannen begonnen nogal rustig aan de wedstrijd en dat resulteerde in een snelle 2-0 achterstand.

  Vanaf de kant was het lastig om de mannen extra pepers te geven, maar naarmate de 1e helft vorderde begonnen de mannen wat van zich af te bijten. Dit resulteerde in een mooie goal van Siem, na goed jagen van hem en Naud. Ondertussen konden Jesper en Isa verdedigend steeds beter de aanvallen van Kapelle pareren. Uiteraard stond Sem ook weer uitstekend te keepen en kon hij een paar mooie knallen tegenhouden. Ons middenveld bestond dit keer uit Jurre en Roy.

  Na een heuse 'Peter Bosz' speech van Elias, stonden de mannen vol ongeduld klaar om de 2e helft te beginnen. Een ware storm op de goal van Kapelle barste los en dat resulteerde in een snelle corner. Jurre dribbelde de corner in en kon na een paar tegenstanders te hebben uitgespeeld, de bal mooi in de verre hoek knallen (2-2). Niet veel later kon Siem een uittrap van Sem heel mooi aannemen en de bal ook in de verre hoek plaatsen (2-3). De mannen waren ietwat afgeleid door de voorsprong, waardoor Kapelle de 3-3 kon binnen schieten. De mannen waren er klaar mee en begonnen ook fysiek de wedstrijd te domineren. Soms een beetje op het randje, maar nog steeds fair. Naud schoot op de lat na een mooie aanval en in de rebound kon Roy de 3-4 binnenschieten. Jesper en Isa stonden erg sterk te verdedigen en Kapelle kwam er niet meer doorheen. Na een nieuwe uitbraak van de mannen kon Jurre van afstand nog de 3-5 binnenschieten en niet veel later kon Siem alleen op de goal aflopen en de 3-6 binnenschieten. Dit was tevens de eindstand. De mannen hebben het weer erg goed gedaan en hebben een achterstand weten om te buigen naar een ruime overwinning.

   

  MO17-2: De tweede wedstrijd deze week was tegen Corn Boys, wederom een ploeg waar we tot twee keer toe punten hebben laten liggen dit seizoen. Op een prachtige grasmat en met een stralend zonnetje gingen we van start, dat was wat anders dan de twee voorgaande keren. Zinzi & Chloë waren er vandaag om ons te versterken, thx meiden! We hadden vooraf afgesproken dat Ymke, vanwege de snelle spits van de tegenstander, wat meer achter de verdediging zou spelen. Dit was voor haar even wennen, maar pakte ze goed op. De eerste helft ging het spel op en neer, maar waren de goede kansen voor Corn boys, 2x raakten ze de paal. En na een klein half uur konden ze de 0-1 binnen schieten. Saar creëerde net voor rust nog kans, maar schoot net naast. In de rust besproken dat alles nog mogelijk was, als iedereen z’n taak goed blijft uitvoeren. Dit zette Saar meteen na rust kracht bij door de 1-1 te scoren. Toen niet veel later een schot van Zinzi verkeerd werd beoordeeld door de keeper was het ineens 2-1. Hier konden we maar heel kort van genieten, wat hun alerte spits maakte goed gebruik van wat onoplettendheid, 2-2. Halfverwege de tweede helft leek het kwartje toch weer onze kant op te vallen en maakte Zinzi de 3-2. Doordat Ymke in de beide wedstrijden deze week veel had gegeven was het nodig haar te wisselen. Dit bracht onrust bij ons achterin waardoor het binnen 8 minuten ineens 3-5 werd. We herpakten ons en kwamen door een doelpunt van Saar nog terug tot 4-5. Meer zat er helaas niet meer in en dat zorgde voor terechte teleurstelling, maar de meiden hebben deze week tweemaal laten zien daar erg volwassen mee om te gaan! De coaches hebben in de namiddag nog even uitgebreid geëvalueerd onder het genot van een drankje op Hrieps  Het strijdplan voor komende week, uit tegen VCK ligt klaar, daar moeten we weer een keer 3 punten gaan halen