• MO10
 • Jo8-2 - Zeelandia M'burg, uitslag 2-10. Gelukkig worden de (verlies)uitslagen steeds kleiner. Er zijn zelfs 2 doelpunten gescoord.

  Vroeg uit de veren voor de jo7 vanmorgen. 8.30 aftrap bij GPC in Vlissingen. De eerste wedstrijd tegen Heinkenszand, het was nog even wakker worden 1-4 verloren. Milan redde de eer. De tweede wedstrijd tegen gpc ging beter, we kregen kansen en waren veel in de aanval. Enkel de bal wilde er maar niet in. GPC was een stuk scherper en wist met 3 schoten 3 x te scoren. Kalany wist voor ons nog een keer het te raken. 1-3 verlies. De laatste wedstrijd was de pijp leeg. Tegen Walcheren werd 1-3 verloren. Kalany wist te scoren. Allemaal lekker gevoetbald, op naar de volgende.

  MO10 - Terneuzen MO10-1, Uitslag: 0-6

  Met 3 meiden van de JO9 als aanvulling vanwege ons spelers tekort konden we lekker 7 tegen 7 spelen op het hoofdveld onder het toeziend oog van vele toeschouwers. De wedstrijd begon aardig gelijk op met een licht veldoverwicht voor ons in het eerste kwart van de wedstrijd. Helaas wisten we dit het 2e kwart niet vast te houden. Zodoende gingen we rusten met een 0-2 achterstand. Aan de inzet lag het niet, het advies was vooral zo door gaan en proberen de vrije man te vinden. 

 • Terneuzen kwam ook scherp uit de kleedkamer en wist de marge na rust vrij snel op 4 te zetten waardoor het lastig ging worden dit recht te trekken. Toch wisten we via enkele snelle uitbraken dicht bij hun doel te komen. Natuurlijk gaven we hierdoor achterin wat meer ruimte weg dan wenselijk wat resulteerde in enkele opeenvolgende hoekschoppen voor Terneuzen. In de scrimmage werd er nog twee keer doel getroffen waardoor het uiteindelijk een ietwat geflatteerde uitslag is geworden 0-6. Er werd met vlagen goed overgespeeld. Kansen creëren gaat steeds beter. Nu nog wat efficiënter omgaan met de spaarzame kansen. Aan de ambiance en de strijd lag het zeker niet.

  Vandaag met de SJO 9-2 thuis tegen de leeftijdsgenoten van SSV'65.

  We begonnen slordig aan de wedstrijd. Bijna iedereen voetbalde uit zijn positie. Hierdoor raakte we onnodig vaak de bal kwijt. Gelukkig stond Lars in de goal zijn mannetje zodat we geen tegentreffer kregen. Uit het niets schoot Jesse op fraaie wijze de 1-0 binnen, de bal stuiterde en uit de lucht, vol op zijn pantoffel in de verre hoek. Dit was tevens ook de ruststand.

  In de rust hebben we wat wissels doorgevoerd en aangegeven rustig aan de bal te blijven en op je positie te blijven spelen. Dit was vooral bij Sam goed overgekomen zijn eerste zuivere hattrick was het gevolg en zo stonden we redelijk snel op 4 - 0. Er werd beter gevoetbald, iedereen was wat rustiger aan de bal en we hadden oog voor elkaar. Met nog 5 minuten schoot Jonah van afstand de mooie 5 - 0 binnen wat ook de eindstand betekende. Al met al een zeer goede 2 helft van onze kant waar we zeker mee verder kunnen. Iedereen uiteraard weer de complimenten voor het harde werken.

  sv Walcheren JO10-3 - JO10-2

  Vanochtend uit in Vlissingen voor de JO10-2. De wedstrijd van JO10-1 was afgelast en dus namen we Issa en Sem mee zodat zij ook lekker konden voetballen. Met Milan uit de JO16 als keeper coach en Jurre als jeugdsupporter begonnen we goed aan de wedstrijd en konden door samen te werken mooie kansen creëren en scoren. Het vast zetten van de tegenstander, positie vast houden en omschakelen ging al een stuk beter. Ondanks dat de jongens allemaal graag als aanvaller of middenvelder spelen moeten we ook verdedigen en moeten we leren om de focus als verdediger vast te houden, zodat we de tegenstander niet teveel ruimte cadeau doen. Leuke wedstrijd en de jongens kregen complimenten van de spelbegeleider voor de sportiviteit.

  Eindstand 2-9

  Vandaag voor de jo13 een thuiswedstrijd tegen GPC. Voor ons een altijd lastige tegenstander.

  Met een aantal blessure gevallen en afwezigen hadden we er met aanvulling van de mo13 precies elf om te starten. Iedereen erop gewezen dat we fel en geconcentreerd moesten voetballen. Dit lukte vrij aardig en na een enorm lange dribbel van Taimullah kwamen we op 1-0 voor.

  Helaas overkomt het ons vrij vaak dat als we op voorsprong komen we dit snel weer weggeven en zo ook nu het werd vrij snel 1-1. Dit was ook de ruststand. Na rust kwamen er nog twee dames uit de mo13 en Mike uit de jo12 ons team versterken. Het bleef lang gelijkwaardig en een kwartier voor tijd scoorde Wessel de 2-1. Maar helaas herhaling van de 1-1 kwam ook de 2-2. Het restant van de wedstrijd kon het alle kanten nog op maar er werd niet meer gescoord. Uitslag 2-2. Hard gewerkt positioneel kan het nog vele malen beter maar resultaat was vandaag goed

  Op papier geen gemakkelijke wedstrijd voor de meiden van de MO11 uit tegen Krabbendijke. We moesten het mooie resultaat van vorig week een vervolg geven maar deze tegenstander was wel een maatje groter dan MOC vorige week. Voorafgaand aan de wedstrijd de dames verteld dat we echt niet hoeven te verliezen vandaag en dat ze vooral in zichzelf moesten geloven voor een goede uitslag. De wedstrijd ging gelijk op. Beide teams kregen kansen zoals verwacht. Gelukkig was het Asmara die als eerste een doelpunt maakte voor ons. Maar zoals gezegd de wedstrijd ging gelijk op. Krabbendijke had een paar goede dames voorin staan waar Mila, Eefke en Joline het soms moeilijk mee hadden. Een voordeel voor deze drie dames is dat zij een goede keepster achter hun hebben namelijk Faylize. Toch kwam er een moment dat wij in de aanval waren en dat Krabbendijke er razend snel uit kwam en een doelpunt wist te maken uit een counter. Gelukkig waren wij daar niet van onder de indruk en bleven naar voren voetballen. Krabbendijke wist niet bij hun eigen goal weg te komen en wij konden daar mooi van profiteren. Suus (2x) en Tijne(1x) konden de goals voor ons maken voor de rust. Na de rust gingen we door en kwamen we niet meer in de problemen. Tijne maakte kort na rust de 1-5. De wedstrijd was eigenlijk gespeeld. Voor het doelgemiddelde maakten Asmara en Suus allebei nog een mooie goal waardoor de eindstand op 1-7 uit kwam. Daarna waren er nog wat kansen maar deze gingen helaas niet in het doel. Wederom een mooie teamprestatie van de MO 11.

  Jo12-1 thuis tegen Steen jo12-1. Een onbekend team dus van start met volle inzet. Gelukkig geen zieken. Weer vanuit de min of meer vaste opstelling gestart. Eerst met wind tegen. De keeper van de tegenstander kon ontzettend ver uittrappen waardoor de bal diep in onze verdediging kwam en we van daaruit weer moesten opbouwen. We trekken nog automatisch veel naar het midden, maar met wat tips vond Luca aan de zijkant de ruimte op de rechterkant. Vanuit zijn goeie trap wist Nick na 2 minuten al te scoren, dat gaf gelijk energie. We hadden het meeste balbezit. De 9e minuut maakte Bart op een mooie voorzet van Luca de 2-0. Steen werd wakker en scoorde een minuut later de 2-1. Het ging wat meer op en neer vanaf toen. Net voor rust maakte Luca de losmaker: 3-1. We stonden er dus riant voor, maar in de rust erop gewezen niette verslapen net als vorige keer is het 3e kwart onze zwakke periode. Luca pakte het goed op en maakte 4-1. Steen had nog wel eens een gevaarlijk moment maar onze verdediging hield de boel goed dicht. Ook de keeper was wakker. Dus maakte Bart ook nog de 5-1. Uiteindelijk werd het nog 6-2. Een comfortabele wedstrijd voor ons, ga zo door allemaal!

  Mo17-2 mocht vandaag uit naar Kloetinge, met Sanne & Zinzi als aanvulling vanuit mo15 zaten we ruim in ons jasje, gezien de pijntjes en griepjes van afgelopen week geen luxe. De wedstrijd startte vanuit ons erg zwak, Kloetinge was veel feller op de bal en won de duels. Na een kwartiertje pikte wij het iets beter op en kwamen we langzaam tot voetballen. Dit zorgde er voor dat de 1-0 en 2-0 vrij vlot achter elkaar gescoord werden en ook de 3-0 kon nog gescoord worden voor rust. In de rust besproken dat we moeten proberen de bal meer het werk te laten doen en uit de duels moeten blijven, gezien de fysieke kracht van een aantal Kloetingse meiden. Dit werd goed opgepikt en er werd meer van achteruit opgebouwd en daardoor meer gevoetbald. Dit zorgde er dan ook voor dat de doelpunten elkaar redelijk snel opvolgde en we uiteindelijk een 0-10 overwinning mochten bijschrijven. Fijn dat Fleur, Shania en Ymke weer fit genoeg waren om lekker mee te doen.

  Doelpunten van Saar 4x, Fien 3x, Romi 2x & Zinzi 1x.

  Vandaag stond de wedstrijd JO09-2 tegen GPC Vlissingen op het programma. Van te voren hadden we aangegeven dat t weleens een lastige wedstrijd kon worden omdat we een klasse hoger zijn gaan voetballen. Maar van ‘t begin hadden we al snel in de gaten dat we niet de mindere waren en dat er zeker wel iets te halen viel. Goede inzet en positiespel ,en de goed uitgevoerde taken, leverde uiteindelijk ons de 3 punten op.

  Eindstand 2-1

  Doelpuntenmakers

  Silvan

  Jesse Moens

  Volgende wedstrijd staat pas weer voor 2 maart op ‘t programma. Iedereen een fijn weekend en tot dinsdag op de training.

  Vandaag stond voor de MO13-1 de thuiswedstrijd tegen Kloetinge MO13-1 op het programma. Dit betrof de kampioen van de 2e fase en dus mochten we ons weer gaan meten tegen het beste MO13-team van Zeeland. Waren we dan op voorhand kansloos? Zeker niet, want tegen deze tegenstander hadden we dit seizoen al 2x gelijk gespeeld. Daar bijna al onze meiden vanwege open dagen op school en de Soostour Carnaval te Kwadendamme aan de (te) late kant naar bed waren gegaan, hebben we de warming-up hier maar wat op aangepast. Dit onder het motto: 's avonds een meid, 's ochtends een meid. Toen de wedstrijd om 10.00 uur werd afgetrapt, werd al snel duidelijk dat Kloetinge MO13-1 een goed voetballende ploeg is. Met goed en bewust overspelen kwamen zij enkele keren via hun snelle spitsen goed door. Desondanks bleven we mede namens een formidabele redding van Romy overeind en haalden we met ook enkele kleine kansjes gecreëerd te hebben met 0-0 de rust. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Kloetinge de voetballend betere ploeg, maar desondanks kregen wij met ons wat opportunistische onrustige speelwijze toch ook nog enkele kansjes. Helaas viel 9 minuten voor tijd dan toch de wel verdiende 0-1 voor Kloetinge, wat tevens de eindstand is geworden. Uit dit type wedstrijden blijkt wel duidelijk waar wij als team en als individuele speelsters nog behoorlijk aan moeten werken. We moeten echt gaan proberen rustiger te worden aan de bal na het verkrijgen van het balbezit en moeten veel meer de voetballende oplossing proberen te kiezen in plaats van op goed geluk naar voren schieten en hopen dat de bal goed valt. Hiervoor moeten we ook meer vertrouwen krijgen in elkaar en ook wel eens terug naar achteren durven te voetballen, zodat er weer aan een nieuwe opbouw (via de andere kant van het veld) kan worden begonnen. Al met al hebben wij ons tegen het beste MO13-team van Zeeland toch weer kranig verweerd. Met een beetje geluk hadden we toch nog een punt aan deze wedstrijd overgehouden, maar dat zat er deze keer helaas niet in

  MO-10 - Zeelandia MO10-2

  Uitslag: 1-3

  De eerste avondwedstrijd voor de meiden in de nieuwe samenstelling. Het leek even wennen want Zeelandia nam het voortouw in de eerste helft wat resulteerde in een 0-3 ruststand. Na een goede peptalk in de rust wisten de meiden de tweede helft de rug te rechten en tegengas te geven. Zeelandia kwam niet meer in de buurt van ons doel en dus konden de meiden doordrukken richting de helft van de tegenstander. Helaas hadden die de keepster van het eerste MO10 team meegenomen want zonder haar hadden we zeker een paar doelpunten meer gemaakt dan die ene prachtige aanval waar Jayda aflegde op Liv en zij in één keer wist uit te halen met een mooi geplaatst schot in de linker onderhoek, onthoudbaar voor zelfs deze keepster. Dit wonderschone doelpunt werd dan ook oprecht uitbundig gevierd door het hele team. Dit momentum werd meegenomen naar