• Jeugdvoetbalkamp 2021: ”Wat een feest”! (deel 2)

20 sep 2021
  • Het is zaterdagmorgen. De eersten zijn rond de klok van zeven wakker, langzaam druppelen de eersten binnen voor het ontbijt. De JO07 en JO12 en leiders wat vroeger, zij moeten immers al om 09.00 uur (!) op Koewacht en Middelburg staan voor hun wedstrijd. Rond de klok van 9 is iedereen vertrokken naar hun wedstrijden. De JO11 traint, en ook de JO08, dit omdat de tegenstander geen genoeg spelers heeft. De uitslagen zijn wisselend, een ruime winst voor de JO12, nipt verlies bij de JO17 en JO14, een gelijkspel bij de JO13 en wat grotere nederlagen bij de MO13 en JO10 en JO09.

Tijdens de lunch is iedereen weer terug en is het tijd voor de broodjes met knackworst. Daarna gaat iedereen richting Klokuus Arendskerke. Tijd voor het boerengolf. De meiden MO13/MO15 zijn de besten. Klimmen, klauteren, chillen, de middag vliegt om.

• Bij terugkomst de barbecue. Kipsate, hamburger, spek, voor alles is gezorgd. Tijd voor de feestavond. En dat wordt een feest!

Een bingo, optredens van zanger Kafke, Snollebollekes, Jochem Meijer, Hollandaise polonaise, de pinquindans en ga zo maar door. Het nieuwe dak vliegt er bijna af. Moe maar voldaan krijpen de jongsten in hun slaapzak, daarna de wat ouderen. Intussen zijn een paar spelers van de JO17 ook binnen gekomen om mee te genieten van deze gezellige avond.

De volgende dag weer vroeg opstaan. Ouders die meedoen aan het ouder/kind toernooi druppelen binnen. Het toernooi, met 10 ploegjes, is een succes. Sommige ouders fanatiek meevoetballend, anderen kijken het wat rustiger aan. De finale wordt na strafschoppen gewonnen door team 6. Daarna inpakken en opruimen, dank aan de ouders die meehielpen.

Een geslaagd voetbalkamp, dan aan de organisatie en alle leiders.