• Op donderdag 9 september stonden de 2 grote slaaptenten en 4 kleinere tenten klaar op de velden van Lebo voor het jeugdvoetbalkamp. Op vrijdagmiddag verzamelden 58 jeugdleden zich op het voetbalveld en was de 1e activiteit een feit: het inrichten van de slaaptenten, luchtbedden opblazen, slaapzakken gereed maken. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst en weden 2 spellen gedaan: Levend Stratego en Smokkelaar/Douane Spel. Groep 1 won met 1 (!) punt verschil het douane spel, uitslag 391-390. Groep 2 won met Levend Stratego. Daarna tijd voor de friet en snack (dank aan McCain) en hierna het spel De Levende Klok.

• Dit spel, een soort van zeskamp, gaat erom dat de klok (een team loopt rondjes met plank en bekertje water, zodra emmer gevuld is stopt de tijd) zo snel mogelijk stopt, zodat de andere teams met hun spel ook moeten stoppen, en dus minder punten hebben. Voetbalparcours, beroepen uitbeelden, latje trap, pim/pam/pet, dobbelen, allemaal spellen die de teams moesten doen. Groep 8 (teamleider Caithlin Louisse) werd winnaar. Het was al donker, 1 jeugdlid hield onweer in de gaten (was overigens 70 km ver!), maar toen werd het tijd voor het dierengeluidenspel. Leiders en oudste leden verstopten zich rondom de velden, teams met een leider gingen op pad om de dieren op te sporen. Team Kees Hoek (JO08) werd winnaar. Daarna was het voor de jongsten tijd om te gaan slapen. De ouderen deden nog een pubquiz. Lachen om Jochem Meijer, vragen over geschiedenis, muziek, aardrijkskunde, alles kwam voorbij. Vince Kers (JO14) werd winnaar en nam de beker mee naar huis, mede dankzij extra punten vanwege de bonusvragen. Om … uur was het rustig.

(Binnenkort verslag deel 2 van het voetbalkamp)