• FOTO'S VAN HET VOETBALKAMP IN HET FOTOALBUM

Op 30 mei jl. verzamelden 57 jeugdspelers en 18 jeugdleiders zich op het Kerkplein in Lewedorp. Eerst werden de 2 bussen van Luijten vvz volgeladen met tassen, slaapzakken en andere spullen. Om 16.30 uur werd vertrokken we richting Bruinisse, naar de Stoofpolder,  ons nieuwe onderkomen. Daar aangekomen eerst verzamelen in de prachtige recreatiezaal. Tekst en uitleg wordt gegeven over (spel)regels van het kamp. Daarna de indeling van de slaapzalen, een hele klus, gezien het feit dat er sommige kamers waren voor 2 personen.

• Best moeilijk als je met zijn zessen wilt slapen. Daarna eten, de gebruikelijke soep en pannenkoeken.

Na het eten gingen de JO14 en JO17 naar het bijgelegen veld, waar ze een onderling toernooi speelden. De anderen werden verdeeld in groepjes, onder leiding van een leider. Een Rabobank-collega van John, wonende te Bruinisse, had een speurtocht uitgezet door het dorp. Met foto’s en vragen werden de groepjes door Bruinisse gestuurd. De speurtocht werd enthousiast ontvangen, iedereen vond het leuk.

Bij terugkomst voor de JO07 t/m JO12 de voetbalquiz. De vragen, opgesteld door John Bos, waren niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig hielpen de leiders de jongste deelnemers, die af en toe met “pruillipjes” en “lieve oogjes” de leiders probeerden de antwoorden te ontfutselen. Uiteindelijk bleek Neline van Stee over de meeste voetbalkennis te beschikken. Daarna was het de beurt aan de ouderen. Ook hier waren de vragen pittig. Toch is er een speler die er altijd bovenuit steekt, ook dit jaar was Cas Hermes de kenner bij uitstek. Daarna werd er nog nagepraat over de 1e dag en werden allerlei (kaart)spelletjes gedaan. Om … uur was het rustig op de Stoofpolder.

De vrijdag staat altijd in het teken van de uitwisseling, dit keer met Bruse Boys. ’s Morgens na het ontbijt gingen de JO14 en JO17 richting Grevelingen om een strandtraining af te werken. De anderen gingen naar een park om het douanespel te spelen en muis-olifant-poes. Nadat de leiders ook uiteindelijk begrepen wie de sterkste was (poes sterker dan….. muis sterker dan …..olifant sterker dan ….) werd fanatiek met het spel begonnen. Daarna het douanespel. De smokkelaars moesten bankbiljetten overbrengen naar een centraal punt, indien je afgetikt werd het bankbiljet inleveren en weer opnieuw beginnen.

Na de lunch met z’n allen lopen naar de velden van Bruse Boys. Een prachtige accommodatie met 3 velden. Daar aangekomen werd de groep spelers van Bru en ons verdeeld in tweeën. De jongsten gingen voetbaltesten doen, de oudsten de voetbal-zeskamp.  Dit onder leiding van de JO14 en JO17. Daarna nog onderlinge wedstrijdjes en werd genoten van de friet van de McCain. Na de friet de gebruikelijke wedstrijd leiders tegen de JO17. Deze werd gewonnen door de leiders, 5-1. Na een versnapering ging iedereen terug naar de Stoofpolder, m.u.v. de JO17 en sommige leiders. Zij wilden de wedstrijd Wattenscheid dames (ook aanwezig op het kamp) tegen Bruse Boys dames bekijken. Onder luide aanmoedigingen werd de wedstrijd gewonnen door de Duitse dames.

De JO07 t/m JO12 speelden ’s avonds nog een spelletje bingo, zeer fanatiek, want iedereen wilde toch wel een prijs winnen. Na de bingo was het snel rustig en lag iedereen vroeg te slapen.

De zaterdag staat in het teken van de toernooien. De JO07 en JO14 gingen naar Numansdorp. De JO07 deed het niet onverdienstelijk en eindigde in de middenmoot. De JO14 had het zwaar. Ondanks de inspanningen werden alle wedstrijden verloren, wel vaak tegen grotere tegenstanders, waarvan sommigen leken of ze met de auto waren gekomen.

De JO08 t/m JO11 gingen naar Kloetinge. Altijd een goed georganiseerd en leuk toernooi. De JO08 haalde een prima resultaat, behaalden zelfs de ½ finale, maar werd uiteindelijk 4e. Omdat de temperaturen hoog was, werd er gekeken naar zwem-mogelijkheden.  Uiteindelijke uitkomst: leg 2 zeilen, koud water erbij en glijden.

’s Avonds de BBQ. Omdat ook de Duitse gasten volop bezig waren ontstond een leuke sfeer met Duitse en Nederlandse muziek. Snollebollekes werd door iedereen meegezongen en ook Rosamunde mocht niet ontbreken. Vanwege het mooie weer was iederen buiten tot 23.00 uur. Daarna gingen de jongste naar bed en de JO17 richting de velden van Bruinisse vanwege een feest. Ze waren echter snel terug, was al om 23.30 uur afgelopen. Dan maar de gezelligheid opzoeken op het kamp. Intussen was ook de karaoke aangezet en liet een leidster zich van haar beste kant zien. Nou ja, bij Idols had niemand zich omgedraaid.

Na een feestelijke en sfeervolle avond was het op zondagmorgen weer lekker vroeg opstaan. De JO07/JO12 speelden het ganzebordspel, intussen werd alles schoongemaakt en opgeruimd. Nadat de JO08 nogmaals in het zonnetje waren gezet vanwege hun 4e plaats ging iedereen richting de auto’s voor het vertrek richting Lewedorp. Daar aangekomen uitpakken en bij thuiskomst ging iedereen vroeg naar bed.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het fantastische kamp. McCain, Luijten vvz, Bruse Boys, drive in show Eagle Beat, Heleen van de Rabobank, chauffeurs Robin en Jordi en alle leiders en jeugdspelers. Bedankt!