• De winnende taart van "Heel Lebo bakt"

• Afgelopen vrijdag was het dan eidelijk zover. Het verjaardagsweerkend van Lebo ging van start.

De hele vrijdag was het weer niet al te best. Veel regen en wind. Ook rond de klok van half 7 nog steeds hetzelfde beeld, maar toch waren er zo'n 60 kinderen die klaar stonden om de regen en wind te trosteren om 4 leuke oefeningen met de bekende Lebo-trainers af te werken. Na de training was het in een warme kantine tijd om op te drogen en te genieten van de verjaardagstaart en de linonade. Nadat iedereen weer een beetje op temperatuur was gekomen werd de bingomolen opgestart. 24, 36, 52, 15, 12, enz., enz. Hoe meer nummers er vielen hoe fanatieker de kinderen werden. Na twee rondes bingo, met leuke prijzen en als hoofdprijs het wedstrijdshirt (met de handtekeningen van de spelers van Lebo 1) van Rick Imanse waarin hij Lebo vorig seizoen naar het kampioenschap kopte, stonden de ouders rond 21:00 uur aan de deur om de jeugdspelers op te halen.

• De volgende morgen moest iedereen weer vroeg uit bed, want er stond immers gewoon een wedstrijd op het programma.
    Ondanks het weer was het toch een gezellige en geslaagde feestavond.

• Zaterdagavond was het de beurt aan de oudere leden, supporters en mensen die Lebo een warm hart toedragen.

Op het programma stond "Heel Lebo bakt", wat een overweldigend succes werd doordat er maar liefst 15 taarten werden ingeleverd voor de wedstrijd. Veel verschillende creaties, met als thema 75 jaar Lebo. Na de jurering van een zeer vakkundige jury die alle tijd nam om de structuur van de taart te bepalen, de smaken te proeven en de orinalitiet te beoordelen, konden ook de aanwezigen proeven van al het heerlijks. Natuurlijk volgt aan het eind van een wedstrijd ook de uitslag. Hier was er een bijzindere vermelding voor Christan Boogaard die als jongste deelnemer met zijn luchtige cake structuur dicht bij de overwinning was, maar moest toch de taart van Marike en Jeroen voor zich dulden. Zij gingen er vandoor met de high tea voor twee.

• Na de uitlag van "Heel Lebo bakt" was het tijd voor de jubileumquiz waarin de deelnemers mee werden genomen door de 75 jaar geschiednis van Lebo. Makkelijke en moeilijke vragen wisselden elkaar af.

Vragen als wat was de activiteit die het bestuur van Lebo in 1964 ondername om geld in te zamelen in tijden dat het financieel minder ging met de club? Wat was de naam van het clubblad? Fotovragen waarin foto's van twee lebo-leden over elkaar waren gelegd. Een vraag om de ranking van de topscoorders van Lebo in de goede volgorde te zetten. Vragen over de jeugd.

• Een grote diversiteit aan vragen waarop Edwin Caljouw het beste scoorde en er met de prijs (die werd overhandigd door Johan Derksen) vandoor ging.

Hierna startte DJ Dave z'n jukebox op om er tot in de vroege uurtjes een geweldig mooi feest van te maken.

Een prachtig begin van het 75 jarig bestaan wat in juni nog een vervolg gaat krijgen.