• Zoals de voorzitter afgelopen week schreef ons allen en het beleven van een zaterdag op het voetbalveld te missen, geldt dit denk ik voor iedereen die regelmatig een wedstrijdje bezoekt of zelf in de wei staat om lekker tegen een bal aan te trappen.

    Al eerder werd bekend dat de competitie voor de B-categorie dit seizoen niet meer zou worden hervat. Helaas heeft de KNVB vandaag besloten dat in de A-categorie (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met 5e klasse) de competities niet meer zullen worden opgestart. Hierdoor zal er ook geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21. Wat wil zeggen dat Lebo ook volgend seizoen uit zal komen in de 3e klasse A met dezelfde tegenstanders als dit seizoen.

  • Alternatief

    Als alternatie zal de KNVB ook voor deze teams de KNVB Regio Cup gaan organiseren. Dit zijn kleinschalige regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat de coronamaatregelen en het kabinet dit toelaten. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup. Dus wordt vervolgt.

    Jeugd

    Voor de jeugd in categorie A blijft nog wel hoop dat de competitie kan worden hervat. Doordat Lebo/SVN/VVB geen teams heeft uitkomen in deze categorie zullen ook zij zijn aangewezen op de KNVB Regio Cup.