• Een kijkje in de keuken bij de vrouwenafdeling van Lebo.

  11 apr 2021
 • Dat we sinds anderhalf jaar een vrouwenafdeling binnen de club hebben, dat zal niemand ontgaan zijn, maar dat de dames in deze corona tijd gewoon actief zijn, dat zal voor velen nieuw zijn.

  Een verslag.

  De damesafdeling telt zo’n dertig spelende leden, vrouwen van diverse leeftijden, dames met een voetbalverleden, beginners, ambitieuze vrouwen, en recreanten ( dames die het leuk vinden om te sporten, en af en toe een wedstrijdje te voetballen). Omdat er in deze corona tijd geen wedstrijden gespeeld mogen worden, is het voor de beleidsbepalers van de club belangrijk deze doelgroep tevreden te houden. 

 • Vandaar dat we wekelijks trainingen aanbieden met de intentie om de dames zoveel mogelijk aan boord te houden. Twee keer in de week staan ervaren trainers paraat om het spel van de speelsters naar een hoger niveau te brengen. De vrouwenafdeling heeft een heuse trainersstaf, deze bestaat uit veldtrainers, techniek trainer, keeperstrainer en looptrainster. Uiteraard zijn niet alle trainers op hetzelfde moment actief, maar op een doorsnee training zijn meestal toch 2 of 3 trainers aanwezig.                                                                                                                                                     

  De trainingen worden gegeven op:                                                                                                                                                               

  Woensdagmorgen van 9.30 uur tot 11.00 uur                                                                                                                                Vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur.                                                                                                                                               

  Wanneer er weer wedstrijden gespeeld mogen worden, zullen deze over het algemeen plaatsvinden op de vrijdagavond. Ieder team heeft bij wedstrijden, een wedstrijd begeleider.

  Zoals u leest, zit er volop beweging in het vrouwenvoetbal, ben je nu benieuwd hoe het er op training aan toe gaat, schroom niet en kom een kijkje nemen op een van de trainingstijden.