• 2019, wat een jaar...! (nu al, en we zijn nog niet eens halverwege)
    2019 het jaar dat Lewedorp, het jongste dorp van Zeeland, 90 jaar bestaat.
    2019 het jaar dat Ajax, na 24 jaar (op een paar seconden na) de finale van de Champions League kon halen.
    2019 het jaar dat 44 jaar na Teach-In, Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival voor Nederland won.
    2019 het jaar dat op 1 december a.s. vv Lewedorpse Boys 75 jaar bestaat.
    2019 het jaar dat, 34 jaar na het laatst behaalde kampioenschap, Lebo 1 ......

• We schrijven 12 mei 1985. Lebo 1 kan (met na deze match nog 2 wedstrijden te gaan dit seizoen) vandaag thuis tegen Graauw het kampioenschap in de 1e klasse van de afdeling Zeeland binnen halen. In een niet al te fraaie, maar zeker sfeervolle wedstrijd ging Lebo met een 0-0 stand de rust in. Na de rust werd er door Lebo uit een ander vaatje getapt en werd de druk op het doel van Graauw opgevoerd. Uit een knappe voorzet van Roel Raas wist Peter Verbart de 1-0 tegen de touwen te werken en daarmee was het kampioenschap binnen.
    Enkele namen uit het team van destijds waren: Piet Pieters, Tom Huijskens en John van Garsel. Wie kent ze niet? Ook Roel Raas, de vader van??, Arnold en Alex Verdonk, resp. de vader en oom van??. Ook namen als Ad Menheere, Lau Raas, Koen Raas, Albert Boonman, Paul en Frits Huijskens waren coryfeeën uit die tijd, maar namen die de huidige generatie waarschijnlijk weinig tot niets zeggen.
    Morgen 34 jaar na het laatste behaalde kampioenschap kan Lebo 1 zich wederom tot kampioen laten kronen in de 4e Klasse. (Natuurlijk is Lebo een aantal keren gepromoveerd, maar dit was telkens via de nacompetitie)

Na een mooi seizoen waarin Lebo op 17 november 2018 thuis tegen Wemeldinge de 1e periode pakte. Tot 16 maart van dit jaar (als laatste ploeg in Zeeland) ongeslagen bleef. Twee keer 6 punten voorsprong had op de directe concurrent Hoedekenskerke/Kwadendamme en deze telkens verspeelde. En tot 3 wedstrijden voor het eind nog 4 punten achterstand had op koploper Hoedekenskerke/Kwadendamme. In de wandelgangen werd al met een schuin oog gekeken naar de staart van de 3e klasse, wie in de nacompetitie op zaterdag 8 juni de tegenstander van Lebo zou (kunnen) gaan worden.

Gelukkig zijn de spelers en de staf rondom het eerste, onder leiding van Paulus Poortvliet het geloof in een goede afloop nooit verloren. Zo geschiedde?? Na twee, toch zeer onverwachte verliespartijen van de koploper staat Lebo met nog één wedstrijd te gaan met twee punten voorsprong aan kop in de 4e klasse.
    Na deze onverwachte wending in de laatste weken van de competitie kan het 34 jaar na dato, morgen dan toch nog gebeuren.
    "Het is een knotsgek seizoen. We zijn er nog niet, maar de titiel in eigen huis pakken zou een mooie kroon op het seizoen zijn". Aldus Roy Verhage afgelopen maandag in de PZC.
    Niet alleen een mooie kroon, maar ook een mooi afscheidscadeau voor trainer Paulus Poortvliet die na 4 seizoenen Lebo volgend seizoen verkast naar Veere, die we dan zeker weer tegenkomen in de 3e klasse.

De Staatsloterij heeft de slogan: de 10e kan het gebeuren!
    Bij Lebo hebben we morgen de slogan de 25e kan het gebeuren....!

• Tevens won Lebo een maand later op 12 juni ook nog de afdelingsbekerfinale tegen Clinge 2 en pakte hiermee de spreekwoordelijke "dubbel" (foto uit krantenknipsel PZC d.d. 13 mei 1985)