Kampioen in 1983

Lebokampioen1983kleinHet is het seizoen 1982-1983. Rene Brasz is trainer van Lebo 1, uitkomend in de 1e klas afdeling zondag. Lebo 1 kende een slechte openingsstart. Vier wedstrijden, 1 punt. Dit punt werd gehaald in de openingswedstrijd tegen Volharding. Tien minuten voor tijd nog met 1-0 achter, Piet Pieters zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker. Daarna werd verloren van Sluis en Corn Boys. De ommekeer kwam tegen Philippine, 3-0 winst en ook werd Renesse verslagen met 6-1. Na dertien wedstrijden stonden

Lebo en Philipinne gezamenlijk op kop. De volgende 6 wedstrijden liet Lebo maar 2 punten liggen (let op: winst was 2 punten, gelijkspel 1 punt). Tegen Robur werd nl. verloren. De wedstrijd volgend tegen Philipinne (2e op 2 punten) kon wel eens beslissend zijn. Wedstrijd verliep teleurstellend. Beide ploegen waren tevreden met een gelijkspel. Philipinne hield de promotiekansen, Lebo het kampioenschap. Tegen Zeelandia Mburg moest het dan gebeuren. Na een 0-1 achterstand maakte Ad Menheere met een kopbal de 1-1. Ondanks de betere kansen voor Middelburg was het Jan Vermue die uiteindelijk zorgde voor de 1-2 en de 1-3. Feest daarna in de Goede Verwachting, als generale voor de beslissende wedstrijd tegen SDO. Deze werd met 2-1 gewonnen en het kampioenschap was binnen.

• Two Ladies Like
  • Attent de Kok