aug

Jensshirt

Het was een bijzondere vrijdagavond, de 24ste augustus. De opening van de verbouwde kantine, de benefietwedstrijd Lebo 1 - Kloetinge JO19 voor het goede doel Support Casper, de veiling van het shirt. Allereerst ............................. (Lees Meer)

Rond de klok van zessen arriveerden de gasten in de tent op het voetbalveld. Fam. de Kooning, de spelers, leiders, oud-leden, jeugdleden, ga zo maar door, de tent was goed gevuld.. In het openingswoord werd iedereen welkom geheten, speciaal welkom aan wethouder Weststrate, de heer Provoost (Support Casper), fam. de Kooning en DJ Stevie. De start van een Memorial weekend (in juni was het 3e Robert de Jonge bedrijventoernooi), bedoeld niet enkel en alleen voor de namen van de toernooien, nee, ook bedoeld voor iedereen die ons (Lebo) is ontvallen. Jeffrey legde uit het ontstaan van de Sjaak de Kooning benefiet (verdere uitleg is overbodig) en de keuze voor het goede doel. Daarna een dankwoord van de heer Westrate aan alle vrijwiiligers die meegeholpen hebben met de verbouwing. Een topprestatie. Samen met de (klein)kinderen opende José de verbouwde kantine (KLIK HIER voor de reportage, bron PZC). Het talrijk opgekomen publiek zag daarna Lebo 1 met 2-1 winnen van Kloetinge JO19, Dank aan scheidsrechter Ron en de assistenten Arnold en Geerard. Intussen bekeken een aantal (oud) leden de fotowand, herinneringen werden opgehaald. Na de wedstrijd het slotstuk van de veiling. De kantine werd gesloten, iedereen verzamelde zich in de feesttent, Men genoot van een versnapering en de muziek van DJ Stevie. Intussen werd ook al de voorlopige opbrengst geteld, met veel donaties in de collectebussen en ook "de buren" de tennis overhandigden een envelop als felicitatie met de verbouwing, en natuurlijk voor het goede doel. Ook Kloetinge had aan de actie gedacht. Toen om 21.15 uur de veiling. Het hoogste bod tot dan toe: € 500,00 via de website. Naar wie zou het shirt gaan? Eénmaal, andermaal ..............., Jaccu Murk steekt zijn hand op om een verhoogd bod uit te brengen. Stilte in de zaal, Jacco: ik bied € 1.350,00. Verbazing, applaus, ongeloof(lijk)............ Het Feyenoord shirt levert € 1.350,00 op. Jacco:"samen met (zaken)vrienden, de carnavalsvrienden en spontane reacties van mensen om me heen hebben geresulteerd in dit bedrag. Alleen ben ik eigenlijk voor een andere club, maar ik weet iemand die ik er heel erg blij mee kan maken. Jens van Dijk, kom naar voren". Jens heeft een aantal jaren geleden, 1 dag na het memorial weekend, zijn vader Danny (muis) van Dijk verloren. Danny overleed aan een hersenbloeding. Als trouw Feyenoord-man nam Jens, enigszins totaal "in shock", het shirt in ontvangst. De cheque voor Support Casper met een (voorlopige) opbrengst van € 3.383,80 werd overhandigd aan de heer Provoost. Daarna werd het nog lang gezellig, werden herinneringen opgehaald, gesproken over het heden, met een lach en een traan, wetende dat veel, (te), veel mensen lijden aan de verschrikkelijke ziekte kanker. Dank aan iedereen! "Geen woorden maar daden"!

DJ Stevie